PREMIILE OSCAR: Filmul "Poziţia copilului" nu a fost inclus pe lista scurtă pentru nominalizare la Oscarul pentru film străin

"The Hunt", de Thomas Vinterberg, şi "La grande belezza", de Paolo Sorrentino, se numără printre cele nouă lungmetraje care au fost incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, la ediţia din 2014.

833 afișări
Imaginea articolului PREMIILE OSCAR: Filmul "Poziţia copilului" nu a fost inclus pe lista scurtă pentru nominalizare la Oscarul pentru film străin

PREMIILE OSCAR: "The Hunt", pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la Oscarul pentru film străin. Filmul "Poziţia copilului" nu a fost inclus

Lista scurtă de propuneri pentru nominalizări la ediţia din 2014 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film străin", cuprinde 9 pelicule, alese dintr-un număr record de propuneri - 76 -, primite anul acesta de Academia americană, informează thewrap.com.

Pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizările la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin pe 2014 nu se regăseşte însă România, cu "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin din 2013. Filmul era considerat printre peliculele favorite de o parte din presa de specialitate de la Hollywood. IndieWire îl descria drept un concurent "rece" la Oscar, iar The Hollywood Reporter îl includea în cele patru mari favorite, alături de "The Hunt" (Danemarca), "The Past" (Iran) şi "The Broken Circle Breakdown" (Belgia).

Astfel, pe lângă "The Hunt" (Danemarca), de Thomas Vinterberg, şi "La grande belezza" (Italia), de Paolo Sorrentino, au mai fost selectate "The Broken Circle Breakdown" (Belgia), de Felix van Groeningen, "An Episode in the Life of an Iron Picker" (Bosnia şi Herţegovina), de Danis Tanovic, "The Missing Picture" (Cambodgia), de Rithy Panh, "Two Lives" (Germania), de Georg Maas, "The Grandmaster" (Hong Kong), de Wong Kar-wai, "The Notebook" (Ungaria), de Janos Szasz, şi "Omar" (Palestina), de Hany Abu-Assad.

Din aceste nouă lungmetraje vor fi făcute cele cinci nominalizări la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin pe 2014.

Nominalizările la cea de-a 86-a ediţie a premiilor Oscar vor fi anunţate pe 16 ianuarie.

Anul acesta, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin a fost acordat peliculei "Amour", regizată de austriacul Michael Haneke.

Cea de-a 86-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie 2014, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles (California). Ceremonia va fi difuzată în Statele Unite ale Americii de televiziunea ABC şi va fi găzduită de actriţa de comedie Ellen DeGeneres.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici