PREMIU: Tudor Aaron Istodor la Berlinale Shooting Stars, pentru instinctul său de actor

Tudor Aaron Istodor a fost apreciat şi premiat, după participarea la programul Berlinale Shooting Stars, pentru felul său de a juca natural orice tip de rol, fiind considerat un actor cu instincte adevărate, după cum a motivat juriul secţiunii la gala de premiere.

550 afișări
Imaginea articolului PREMIU: Tudor Aaron Istodor la Berlinale Shooting Stars, pentru instinctul său de actor

PREMIU: Tudor Aaron Istodor la Berlinale Shooting Stars, pentru instinctul său de actor (Imagine: Cristian Radu Nema / Mediafax Arhiva Foto)

Tudor Aaron Istodor este unul dintre cei zece tineri actori europeni care au fost selectaţi în programul Shooting Stars, organizat de European Film Promotion (EFP) şi ajuns la cea de-a 20-a ediţie. Programul are loc în cadrul Festivalului de Film de la Berlin. Ceilalţi nouă actori premiaţi din program, aleşi dintre 26 de finalişti, sunt Zofia Wichłacz (Polonia), Louis Hofmann (Germania), Alessandro Borghi (Italia), Hannah Hoekstra (Olanda), Maruša Majer (Slovenia), Esben Smed (Danemarca), Victoria Guerra (Portugalia), Karin Franz Körlof (Suedia), Elīna Vaska (Letonia).

Tudor Aaron Istodor este absolvent 2009 al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti. A colaborat cu regizori precum Lucian Pintilie, Radu Muntean, Paul Negoescu. A jucat în filme regizate de Fanny Ardant (”Rouges sont les reves”, ”Cadences obstinées” şi ”Cenuşă şi sânge”), şi în ”Domnişoara Christina”, semnat de Alexandru Maftei, iar cel mai recent rol al său este cel din lungmetrajul ”Fixeur”, regizat de Adrian Sitaru. A interpretat rolul lui Edward al II-lea în serialul ”The Plantagenets”, produs de BBC.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici