Preşedintele Iranului a refuzat un interviu pentru CNN pe motiv că jurnalista a refuzat să poarte văl

Preşedintele iranian a refuzat în ultimul moment întâlnirea prestabilită cu reporterul de televiziune american, a relatat pe Twitter chiar Christiana Amanpour.

928 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iranului a refuzat un interviu pentru CNN pe motiv că jurnalista a refuzat să poarte văl

Ebrahim Raisi

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a refuzat să-i acorde Christianei Amanpour un interviu deja agreat cu CNN, deoarece jurnalista nu a fost de acord să poarte vălul. S-a întâmplat la New York. Amanpour a fost cea care a spus povestea pe Twitter, însoţită de fotografia scaunului gol din faţa ei, care era gata pentru preşedintele iranian.

„Protestele se extind în Iran, iar femeile ard hijabul după moartea lui Mahsa Amini săptămâna trecută, în urma arestării acesteia de către „poliţia morală”. Organizaţiile pentru drepturile omului spun că cel puţin 8 persoane au fost ucise.

În ultimele ore, televiziunea de stat din Teheran a declarat că morţii ar fi 17, inclusiv un număr nespecificat de agenţi. ONG-ul „Iran Human Rights” cu sediul în Oslo declară că cel puţin 31 de civili au fost ucişi. Aseară am vrut să-l întreb pe preşedintele Raisi acest lucru şi multe altele. Ar fi fost primul său interviu pe pământ american, în timpul vizitei sale la New York pentru Adunarea Generală a Naţiunilor Unite - continuă Amanpour.

Preşedintele mi-a sugerat să port vălul, pentru că suntem în lunile sfinte ale lui Muharram şi Safar. Am refuzat politicos. Suntem la New York, unde nu există nicio lege sau tradiţie în ceea ce priveşte voalul. Am subliniat că niciun preşedinte iranian anterior nu a repetat această solicitare atunci când i-am intervievat în afara Iranului”, a povestit jurnalista.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici