Proiecte de Cristian Mungiu şi Cătălin Mitulescu, la Balkan Fund 2008

Balkan Fund, concursul de proiecte pentru ţările din S-E Europei al Festivalului de la Salonic, care va avea loc în perioada 14-23 noiembrie, a început înscrierile, printre proiectele aşteptate la ediţia din 2008 aflându-se scenarii de Cristian Mungiu şi Cătălin Mitulescu, potrivit Variety.

28 afișări
Imaginea articolului Proiecte de Cristian Mungiu şi Cătălin Mitulescu, la Balkan Fund 2008

Proiecte de Cristian Mungiu şi Cătălin Mitulescu, la Balkan Fund 2008

Balkan Fund se adresează ţărilor din sud-estul Europei precum Albania, Bosnia- Herţegovina, Croaţia, Cipru, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia şi Macedonia, după cum a declarat directorul festivalului, Despina Mouzaki.

Potrivit sursei citate, patru dintre cele 12 proiecte pre-selectate vor câştiga 14.500 de dolari (10.000 de euro) pentru dezvoltarea scenariului. În timpul Thessaloniki Film Festival va avea loc un workshop de trei zile. În cadrul acestuia, cei 12 cineaşti nominalizaţi îşi vor prezenta proiectele în faţa unui juriu internaţional şi a unui grup de producători, distribuitori şi agenţi invitaţi la eveniment.

Printre proiectele aşteptate la ediţia de anul acesta al Balkan Fund se numără cele din România ale lui Cristian Mungiu - "Baby Photo", Cătălin Mitulescu - "Un balon în formă de inimă", Răzvan Rădulescu - "Felicia, înainte de toate", alături de "Welcome Aboard" de Constantine Giannaris, "The Coat" de Kutlug Ataman şi "Kingdom Cum" de Srdjan Dragojevic.

Anul trecut, proiectul "Felicia, înainte de toate", de Melissa De Raaf şi Răzvan Rădulescu, a câştigat unul din premiile concursului de finanţare de proiecte Balkan Fund din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Salonic.

The Balkan Fund acordă sprijin financiar o dată pe an pentru patru scenarii de film. Anunţarea câştigătorilor are loc în noiembrie, în cadrul Festivalului de Film de la Salonic ajuns, anul acesta, la cea de-a 49-a ediţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici