Proiecţii arhitecturale Urban Art, în noaptea de 20-21 septembrie

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de proiecţii arhitecturale Urban Art va avea loc în noaptea de 20-21 septembrie, începând cu ora 22.00, în Piaţa Constituţiei şi Piaţa Universităţii din Bucureşti, informează organizatorii evenimentului.

202 afișări
Imaginea articolului Proiecţii arhitecturale Urban Art, în noaptea de 20-21 septembrie

Proiecţii arhitecturale Urban Art, în noaptea de 20-21 septembrie

Urban Art se desfăşoară în cadrul evenimentului Zilele Bucureştiului, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti şi ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (20-21 septembrie), de la ora 22.00 până în zori, 52 de artişti români şi străini reinventează oraşul rutinat de tot ceea ce inundă ştirile cotidiene: aglomeraţie, şantiere, pene de curent şi de apă, canalizări cu capace lipsă - clădirile incluse in circuit devin astfel pretexte şi interfeţe pentru mai multe medii artistice: pictură, grafică, fotografie, instalaţie, graffiti, artă digitală, video, computer art, real time audio-video performance şi proiecte multimedia interactive.

Urban Art îşi propune să continue excursia anuală pe clădiri emblematice din Capitală şi să proiecteze lucrări de artă care intrepretează spaţiul respectiv, îl eliberează de uzură, îi apropie noi semnificaţii, legate atât de contextul social, cât şi de istoria personală a artistului care intervine asupra lui.

Pornind de la premiza că spaţiul public nu este suficient exploatat de locuitorii oraşului, în circuit au fost incluse şase clădiri foarte cunoscute din Bucureşti.

Fiecare artist a ales-o pe cea care îi comunică mai bine estetic sau conceptual.

De aici provine şi dinamica imaginilor atât de diferite ca stil şi perspectivă, dar care au ca numitori comuni "suportul" – dimensiunile concrete ale clădirii, detaliile ei arhitecturale impun o anumită disciplină, la fel şi tehnica de proiectare – şi dorinţa de a face din spaţiul public unul mai puţin rece şi depersonalizat.

Anul acesta, clădirile care vor deveni suport pentru Urban Art sunt Palatul Parlamentului şi alte cinci construcţii din Piaţa Universităţii.

Printre artiştii implicaţi în proiect se numără Alex Boyd, Matei Branea, Vali Chincişan, Alexandru Ciubotariu, Călin Dan, Mircea Florian, Dumitru Gorzo, Theodor Graur, Iosif Kiraly, Cosmin Moldovan, Vlad Nancă, Cristina Petrescu, Sinboy, Sorin Tara şi Roman Tolici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici