Proiectul de HG pentru înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale, în consultare publică

Proiectul de Hotărâre de Guvern HG pentru înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale a fost lansat în consultare publică, anunţă ministrul Culturii, Raluca Turcan: „Înfiinţarea acestui Oficiu reprezintă un pas esenţial pentru atragerea investiţiilor naţionale şi străine în acest sector”.

154 afișări
Imaginea articolului Proiectul de HG pentru înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale, în consultare publică

Proiectul de HG pentru înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale, în consultare publică

„Am lansat în consultare publică Hotărârea de Guvern pentru înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale, instituţia care va operaţionaliza schema de ajutor de stat pentru susţinerea sectorului cinematografic din România precum şi pentru atragerea de producţii cinematografice străine în România. Înfiinţarea acestui Oficiu reprezintă un pas esenţial pentru atragerea investiţiilor naţionale şi străine în acest sector cultural cu mare impact economic, program pe care l-am susţinut în calitate de vicepremier şi pe care împreună cu Guvernul din care fac parte dorim să îl ducem la bun sfârşit în acest mandat!”, scrie pe Facebook Raluca Turcan.

Ea precizează că România se bucură de un sprijin internaţional real pentru integrarea celor mai bune practici în elaborarea acestui proiect care va crea un cadru organizatoric modern şi eficient, în promovarea cinematografiei şi a sectoarelor culturale şi conexe.

„Vom continua consultările cu partenerii internaţionali din domeniu şi cu reprezentanţii industriei pentru a ne asigura că schema de ajutor de stat pentru susţinerea industriei cinematografice va fi repornită în cele mai bune condiţii”, încheie Turcan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici