Proiectul lui Adrian Sitaru "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", finanţat de Eurimages

Cel mai nou proiect al lui Adrian Sitaru, "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", a primit, recent, o finanţare de 110.000 de euro din partea fondului Eurimages, informează un comunicat al Consiliului Europei.

67 afișări
Imaginea articolului Proiectul lui Adrian Sitaru "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", finanţat de Eurimages

Proiectul lui Adrian Sitaru (Foto) "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", finanţat de Eurimages (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul lui Adrian Sitaru, care vorbeşte despre alegerile pe care personajul principal trebuie să le facă, în condiţii extreme, a fost finanţat cu 110.000 euro. "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" este cel de-al doilea film de lungmetraj al lui Sitaru, urmând peliculei "Pescuit sportiv". "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" este o coproducţie România-Ungaria.

Adrian Sitaru este regizor, producător, scenarist şi actor. Scurtmetrajul său "Valuri" a câştigat premiul Leopardul de Aur în secţiunea "Leopards of Tomorrow", la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, în vara lui 2007. Lungmetrajul său de debut, "Pescuit sportiv", a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, Premiul Juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi Marele Premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs.

Printre scurtmetrajele regizate de Sitaru se numără "Fun Fan" (2004), "Despre Biju" (2004), "A Very Bad Day" (2004), "Theodora's Life" (2004), "Biju" (2002), "O zi de Paşti" (2000), "Gândacul de bucătărie" (2000), "Tom Waits - Live in My Room" (1999), "Săpunul" (1999) şi "O experienţă biblică într-o bucătărie obişnuită".

În total, fondul Eurimages finanţează în această sesiune 14 coproducţii europene, cu fonduri totale de 4.780.000 de euro. Printre acestea se numără cel mai recent proiect al lui Lars Von Trier, "Melancholia", şi filmul "This Must Be the Place", de Paolo Sorrentino, realizatorul aclamatului "Il Divo". Un alt proiect finanţat de fondul european este "Délivrez-moi !", de Jean-Pierre şi Luc Dardenne, căruia i se alătură "Cool Water", de Emir Kusturica.

De asemenea, Eurimages a acordat fonduri pentru distribuţia unor filme europene, dar şi pentru digitalizarea unor coproducţii. La acest ultim capitol, compania românească Strada Film a primit finanţare pentru masterizarea digitală a filmului "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", de Cătălin Mitulescu.

De la înfiinţarea lui, în 1988, fondul Eurimages a sprijinit 1.320 de coproducţii europene, cu finanţare de circa 397 de milioane de euro. Ţările membre Eurimages, în număr de 34, sunt Albania, Austria, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia şi Ungaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici