Propunerile pentru conducerea ICR: PSD - Ştefan Mitroi şi Octavian Sachelarie, PDL - Vlad Păunescu şi Adriana Popescu

PSD i-a propus pe scriitorul Ştefan Mitroi şi pe directorul bibliotecii judeţene Argeş, Octavian Sachelarie, pentru a face parte din conducerea Institutului Cultural Român, în timp ce PDL i-a desemnat pe directorul general Castel Film, Vlad Păunescu, şi pe Adriana Popescu, director pentru comunicare al Teatrului Naţional Bucureşti.

745 afișări
Imaginea articolului Propunerile pentru conducerea ICR: PSD - Ştefan Mitroi şi Octavian Sachelarie, PDL - Vlad Păunescu şi Adriana Popescu

Propunerile pentru conducerea ICR: PSD - Ştefan Mitroi şi Octavian Sachelarie, PDL - Vlad Păunescu şi Adriana Popescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

PSD a depus la mapa Biroului Permanent al Senatului două propuneri pentru posturile de membru în Consiliul de conducere al ICR: Ştefan Mitroi, scriitor şi ziarist, şi Octavian Sachelarie, directorul bibliotecii judeţene Argeş "Dinicu Golescu".

Totodată, PDL l-a propus ca membru în conducerea ICR pe Vlad Păunescu, director general şi acţionar unic al Castel Film.

Democrat-liberalii au mai nominalizat-o în conducerea ICR şi pe Adriana Popescu, din ianuarie 2010 director pentru strategii culturale şi comunicare al Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti.

De asemenea, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România a înaintat conducerii Senatului propunerea ca Ştefan Gheorghiu să facă parte din consiliul de conducere al ICR.

Pe ordinea de zi a şedinţei de plen a Senatului se află la primul punct numirea vicepreşedinţilor Institutului Cultural Român.

Fostul ministru de Externe Andrei Marga a fost votat, săptămâna trecută, la şefia Institutului Cultural Român ( ICR), la propunerea PNL, care a solicitat un vot fără a mai fi nevoie de audierea acestuia în comisiile de specialitate.

Numirea lui Andrei Marga a fost aprobată de Senat cu 50 de voturi "pentru", 26 "împotrivă" şi cinci abţineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici