Publicaţia Time a fost cumpărată de un miliardar din sectorul tehnologic pentru 190 de milioane de dolari

Publicaţia americană Time a fost cumpărată de fondatorul şi CEO-ul Salesforce.com, miliardarul Marc Benioff, şi de soţia acestuia, Lynne Benioff, pentru suma de 190 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat citat de Forbes.

504 afișări
Imaginea articolului Publicaţia Time a fost cumpărată de un miliardar din sectorul tehnologic pentru 190 de milioane de dolari

Publicaţia Time a fost cumpărată de un miliardar pentru 190 de milioane de dolari

"Familia Benioff cumpără Time în nume propriu, iar tranzacţia nu are legătură cu Salesforce.com (companie specializată în servicii de cloud, n.r.), unde domnul Benioff este preşedinte, co-CEO şi fondator", se arată într-un comunicat dat publicităţii de Meredith Corporation, compania care a scos la vânzare publicaţia.

Familia Benioff nu se va implica în deciziile administrative şi editoriale, de care se va ocupa "în continuare actuala echipă de conducere a Time", potrivit aceluiaşi document.

În luna martie, grupul de media şi marketing american Meredith, care a cumpărat Time Inc., pentru 2,8 miliarde de dolari, la sfârşitul lunii noiembrie 2017, a anunţat că vrea să vândă patru publicaţii - Time, Fortune, Money şi Sports Illustrated.

Meredith a ajuns la o înţelegere financiară "multianuală" cu familia Benioff, pentru a furniza "servicii precum campanii de marketing, abonamente, achiziţia de hârtie şi tipărirea publicaţiei", potrivit comunicatului.

Marc Benioff se alătură astfel unui grup de miliardari care au cumpărat în ultimii ani mari publicaţii, precum şeful Amazon Jeff Bezos, care a devenit, în 2013, proprietarul The Washington Post, John Henry, ce deţine Boston Red Sox, care a achiziţionat The Boston Globe, şi Patrick Soon-Shiong, lider în biotehnologie, ce a cumpărat The Los Angeles Times.

Potrivit raportului pe 2016 depus de Time Inc., Time avea un tiraj mediu de 3 milioane de exemplare.

Meredith păstrează, însă, cel mai popular titlu al Time Inc., People, care are un tiraj mediu de 3,4 milioane de exemplare.

Pentru a cumpăra Time Inc., Meredith a luat, printre altele, un împrumut de 650 de milioane de dolari de la Koch Equity Development, un fond deţinut de fraţii miliardari Charles şi David Koch.

Time Inc. era rezultatul sciziunii operate, în iunie 2014, de grupul de media şi producţie cinematografică american Time Warner, care a dorit astfel să renunţe la operaţiunile din presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici