Radioul americanilor de la Kogălniceanu a primit licenţă

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat licenţe temporare pentru funcţionarea posturilor de radio de la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu şi de la unitatea din Domneşti, în urma solicitării primite de la Agenţia militară pentru managementul frecvenţelor radio.

72 afișări
Imaginea articolului Radioul americanilor de la Kogălniceanu a primit licenţă

Radioul americanilor de la Kogălniceanu a primit licenţă

CNA a acordat licenţă temporară unui post de radio pentru Comandamentul SUA din Europa (USEUCOM), dislocat la baza militară Mihail Kogălniceanu. Postul de radio va funcţiona în perioada 1 iunie - 31 decembrie 2008, pe frecvenţa 107 Mhz.

Potrivit CNA, în 7 mai, Agenţia militară pentru managementul frecvenţelor radio a solicitat autorizarea temporară pentru desfăşurarea de servicii de radiodifuziune, locul dispunerii fiind Mihail Kogălniceanu. Ulterior, agenţia a primit frevenţa 107 Mhz de la Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI).

În baza unui acord semnat între România şi SUA, la Washington, în 2001, Statele Unite pot să emită servicii de radio, folosind gratuit o frecvenţă. Acordul a fost ratificat de Parlamentul României şi de preşedintele de la data respectivă, Ion Iliescu.

Totodată, CNA a aprobat solicitarea Agenţiei militare pentru managementul frecvenţelor radio cu privire la acordul de funcţionare a unui post de radio pentru Ministerul Apărării (MApN), la unitatea militară din localitatea Domneşti, judeţul Ilfov. Postul de radio va funcţiona în perioada 25 mai - 3 iunie 2008, pe frecvenţa 89,7 Mhz.

Potrivit Direcţiei Licenţe Control a CNA, frecvenţa 89,7 Mhz va fi utilizată pentru testarea unor echipamente militare, care vor fi trimise în Agfanistan.

În luna octombrie 2007, CNA a acordat licenţă temporară pentru postul de radio American Forces Network Romania (AFN), care transmitea emisiuni pentru Forţele armate ale SUA, dislocate la baza militară Mihail Kogălniceanu. Frecvenţa folosită era 107 FM, zona de acoperire - 11 km.

American Forces Network Romania (AFN) a început să transmită, pe 25 septembrie, două emisiuni radiofonice cotidiene, pe frecvenţa 107 FM, de la baza militară Mihail Kogălniceanu, programele fiind difuzate în intervalul orar 6-10 şi 15-19. Perioada estimată de funcţionare era 15 noiembrie 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici