Radu Muntean dă "Motor! " la cel de-al treilea film din carieră

Radu Muntean începe, luni, filmările la un lungmetraj despre maturizare şi vârsta de 30 şi ceva de ani, care îi are în rolurile principale pe Dragoş Bucur, Anamaria Marinca, Mimi Brănescu şi Adrian Văncică.

2 afișări
Imaginea articolului Radu Muntean dă "Motor! " la cel de-al treilea film din carieră

Radu Muntean dă "Motor! " la cel de-al treilea film din carieră

La mai puţin de un an după ce a lansat „Hârtia va fi albastră”, o tragicomedie despre deruta actorilor mărunţi ai Revoluţiei din decembrie 1989, Radu Muntean va da „Motor!” pentru cel de-al treilea lungmetraj de ficţiune din cariera lui de regizor.

„Boogie” (noul titlu al proiectului numit până recent „30 şi ceva”) va fi „un film despre maturizare, despre vârsta de 30 de ani – o vârstă între vârste, pentru că fizic mai poţi face lucrurile de la 20, dar psihic nu mai eşti chiar acolo”, a declarat pentru MEDIAFAX Radu Muntean.

Boogie este porecla din adolescenţă a personajului central, o poreclă care nu i se mai potriveşte acum lui Bogdan Ciocăzanu (Dragoş Bucur), un bărbat de vreo 30 de ani, cu soţie (Anamaria Marinca) şi un copil mic (Cătălin Roncescu). Plecat la mare de 1 Mai, împreună cu familia, el se întâlneşte întîmplător cu cei mai buni prieteni din liceu – Penescu (Mimi Brănescu) şi Iordache (Adrian Văncică) - la data şi locul de care îi leagă cele mai glorioase escapade bahico-sexuale din tinereţe, potrivit boogiemovie.com. Bogdan e tentat să retrăiască aventurile din vremurile bune, dar încercarea de a-şi recupera tinereţea preţ de o seară, bifând băutura, jocurile, flirtul şi prostituatele, se transformă într-o deziluzie.

Filmările, ce vor începe luni, sunt prevăzute să dureze până pe 5 octombrie şi se vor desfăşura doar pe litoral.

Bugetul filmului este de circa 600.000 euro, dintre care jumătate reprezintă creditul acordat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) în urma concursului de proiecte de anul trecut, iar cealaltă jumătate – fonduri de la ceilalţi producători. La fel ca „Hârtia va fi albastră”, „Boogie” este o coproducţie Multimedia Est-Antena 1, sprijinită de o serie de agenţii de publicitate.

Radu Muntean va lucra din nou împreună cu Dragoş Bucur, Mimi Brănescu şi Adrian Văncică, dar pentru prima dată cu Anamaria Marinca („Sex Traffic”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”). „Cred că va fi o întâlnire utilă filmului”, a spus regizorul despre colaborarea cu această actriţă, pe care a selectat-o în urma unui casting, înainte s-o vadă în filmul lui Cristian Mungiu, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, premiat cu Palme d’Or la Cannes.

Radu Muntean a păstrat mare parte din echipa cu care a lucrat la „Hârtia va fi albastră”: Tudor Lucaciu – director de imagine, Dragoş Vâlcu – producător, Dragoş Potop – director de producţie etc. De asemenea, scenariul este scris tot de regizor împreună cu Răzvan Rădulescu şi Alex Baciu.

Din punctul de vedere al producţiei, „Boogie” este mai simplu ca „Hârtia va fi albastră” (pentru că are mai puţine personaje şi nu presupune reconstituirea unui decor de acum aproape două decenii). „Ca actorie şi construcţie a personajelor, este însă un film dificil”, precizează Radu Muntean, care şi-a făcut debutul cu "Furia".

„Boogie” va putea fi văzut la cinema anul viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici