Răsvan Popescu: Evenimentele nu pot fi programate sau puse pe un cântar

Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că introducerea unui criteriu în ceea ce priveşte ponderea egală a ştirilor pozitive şi negative în jurnalele TV-radio nu este "funcţională", evenimentele neputând fi "programate".

20 afișări
Imaginea articolului Răsvan Popescu: Evenimentele nu pot fi programate sau puse pe un cântar

Răsvan Popescu: Evenimentele nu pot fi programate sau puse pe un cântar (Imagine: Mediafax Foto)

"O ştire este o ştire, ea nu este pozitivă sau negativă, ci reflectă pur şi simplu o realitate. Depinde de deontologia jurnalistului ca realitatea să fie reflectată în mod obiectiv, iar CNA veghează, la rândul său, la respectarea informării corecte a publicului. Nu cred că introducerea unui criteriu cantitativ este funcţională, evenimentele nu pot fi programate sau puse pe un asemenea cântar, care nu se regăseşte în practica jurnalistică sau în legislaţia audiovizuală europeană", a declarat pentru MEDIAFAX Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Senatul a adoptat, miercuri, cu unanimitate de voturi, o iniţiativă legislativă prin care programele de ştiri ale posturilor de televiziune şi de radio vor trebui să conţină, în pondere egală, ştiri cu teme pozitive şi, respectiv negative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici