"Război pe calea undelor", de Alexandru Solomon, prezentat şi în oraşele fără cinematografe

Documentarul "Război pe calea undelor" va fi proiectat de regizorul Alexandru Solomon, de echipa şi protagoniştii filmului, şi în oraşele în care nu există cinematografe.

2 afișări
Imaginea articolului "Război pe calea undelor", de Alexandru Solomon, prezentat şi în oraşele fără cinematografe

"Război pe calea undelor", de Alexandru Solomon, prezentat şi în oraşele fără cinematografe

Alexandru Solomon, regizorul lungmetrajului "Război pe calea undelor", împreună cu membri ai echipei şi o parte din protagoniştii documentarului, călătoresc în ţară pentru a fi alături de spectatorii din oraşele în care rulează filmul.

După Oradea (30 noiembrie) şi Cluj (1 decembrie), "Război pe calea undelor" va fi proiectat la: Iaşi (7 decembrie), Constanţa (13 decembrie), Timişoara (14 decembrie), Arad (21 decembrie), iar de anul viitor la Sibiu (18 ianuarie), Braşov (25 ianuarie), Târgu Mureş (1 februarie), Craiova (8 februarie), precum şi în câteva oraşe în care nu există cinematografe.

"Pentru moment, nu s-a stabilit în câte oraşe, în care nu există cinematografe, va rula documentarul lui Alexandru Solomon. Filmul va fi difuzat în locaţii care permit difuzarea optimă, precum instituţii culturale, cămine culturale sau centre de cultură", a declarat pentru MEDIAFAX Anca Romanescu, publicist al filmului.

Premierele din aceste oraşe vor fi urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri adresate realizatorilor de către spectatori.

Distribuit de Hi Film Production şi prezentat la festivalurile de la Sibiu, Leipzig şi Amsterdam, "Război pe calea undelor" rulează săptămâna aceasta la cinematografele Scala, Hollywood Multiplex şi Cityplex din Bucureşti, la Lotus (Oradea), la Victoria (Cluj), urmând ca din 7 decembrie să poată fi vizionat de ieşeni la cinematograful Republica.

"Război pe calea undelor" este un film despre Radio Europa Liberă în anii '70-'80. Filmul a fost realizat pe baza unor interviuri cu foştii jurnalişti ai Radio Europa Liberă, cum ar fi Emil Hurezeanu, Monica Lovinescu, Ioana Măgură Bernard, Şerban Orescu, Nestor Ratesh, Neculai-Constantin Munteanu şi Andrei Voiculescu, dar şi cu oameni care, la acea vreme, erau ascultători ai radioului din Munchen, şi cu foşti membri de partid.

Pe scena cinematografului Scala, din Bucureşti, regizorul Alexandru Solomon, a spus că speră ca filmul său despre asasinatele şi distrugerile regimului comunist din România în războiul dus contra Europei Libere să ajute ca povestea "să-şi găsească o încheiere dreaptă".

Bugetul producţiei a fost de 450.000 de euro, Centrul Naţional al Cinematografiei contribuind cu 25 la sută din suma totală. Filmările pentru acest documentar au fost realizate în România, Germania, Franţa, Belgia şi SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici