Realitatea-Caţavencu renunţă la postul Romantica

Grupul internaţional Chello Zone va prelua pachetul de 49% de acţiuni deţinut de Realitatea-Caţavencu la televiziunea Romantica şi va deveni proprietar 100% al postului TV, informează paginademedia.ro.

298 afișări
Imaginea articolului Realitatea-Caţavencu renunţă la postul Romantica

Realitatea-Caţavencu renunţă la postul Romantica (Imagine: Mediafax Foto)

Sorin Ovidiu Vântu, care controlează Realitatea-Caţavencu, a declarat pentru paginademedia.ro că, iniţial, grupul de presă pe care îl deţine a propus, fără rezultat, preluarea pachetului de acţiuni pe care le deţinea Chello Zone la Romantica.

"Noi am făcut o propunere de a prelua cele 51% pe care Chello Zone le deţinea în Romantica. Ei nu au vândut şi s-a exercitat clauza de Call Option (aceasta dă deţinătorului dreptul, dar nu şi obligaţia de a cumpăra activul de bază la un preţ şi la o dată stabilite, nr.)", a declarat Vântu.

Sorin Ovidiu Vântu a precizat că schimbul de acţiuni va implica o tranzacţie financiară, dar nu a oferit detalii legate de valoarea acesteia.

Grupul Realitatea-Caţavencu a anunţat, în 6 ianuarie 2009, că a făcut o ofertă companiei Chello Zone pentru preluarea pachetului majoritar al postului Romantica şi a decis să oprească temporar investiţiile şi să renunţe la producţia locală a canalului în primul trimestru al acestui an.

Televiziunea Romantica a fost lansată în aprilie 2007.

Potrivit site-ului Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), licenţa audiovizuală a televiziunii Romantica este deţinută de societatea Romantica Television SRL, ai cărei acţionari sunt:

Zonemedia Broadcasting Limited - 51% (Marea Britanie - în care Liberty Global Inc., companie publică pe acţiuni supusă legilor SUA şi tranzacţionată pe piaţa NASDAQ, deţine mai mult de 80%),

Realitatea Programming SRL - 26%, Global Video Media SA - 13% şi

Realitatea Media SA - 10%.

Zonemedia Networks, care a preluat în 2008 denumirea de Chello Zone, face parte din Chellomedia, o companie internaţională de media şi divizia europeană a Liberty Global, Inc.

Chello Zone deţine 18 birouri şi studiouri în Europa, Asia şi America Latină. Chello Zone reprezintă în România televiziuni precum Zone Reality, Extreme Sports Channel, Hallmark Channel, VH1, MGM, BBC Prime, The History Channel, Biography Channel, Crime & Investigation şi History HD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici