Realitatea TV şi Antena 3, amendate pentru imaginile violente cu Eugen Preda

CNA a amendat, marţi, cu câte 5.000 de lei posturile Realitatea TV şi Antena 3, pentru difuzarea în mod repetat a imaginilor violente cu Eugen Preda, care a fost bătut de un bărbat în civil, în timp ce era imobilizat de doi poliţişti.

217 afișări
Imaginea articolului Realitatea TV şi Antena 3, amendate pentru imaginile violente cu Eugen Preda

Realitatea TV şi Antena 3, amendate pentru imaginile violente cu Eugen Preda (Imagine: www.gardianul.ro)

CNA a analizat în şedinţa de marţi modul în care posturile de ştiri Realitatea TV şi Antena 3 au difuzat imaginile cu bătaia încasată de Eugen Preda, într-un mall din Bucureşti.

Potrivit CNA, Realitatea TV a tratat în cadrul grupajelor informative şi al emisiunilor de dezbatere cazul lui Eugen Preda, pe 26 şi 27 aprilie. Imaginile în care Eugen Preda era bătut de o persoană în civil, în timp ce era imobilizat de doi poliţişti, au fost prezentate "în continuu", timp de peste 26 de minute.

De asemenea, Antena 3 a difuzat, pe 26 şi 27 aprilie, aceleaşi imagini, în mod repetat. Astfel, pe 26 aprilie, începând cu ediţia de ştiri de la ora 18.00, televiziunea a difuzat din oră în oră imaginile respective.

"Nu ştiu de câte ori o fi fost lovit, dar pe televizor a fost lovit de mii de ori", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

CNA a decis să amendeze cu câte 5.000 de lei posturile Realitatea TV şi Antena 3, pentru încălcarea art. 27, alin. 2 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Avertizarea verbală a publicului, în cazul difuzării unor scene de violenţă sau cu posibil impact emoţional negativ, este obligatorie; radiodifuzorii vor evita prezentarea repetată a scenelor de violenţă".

Pe 21 februarie, Eugen Preda, Andrei Cristian Bădulă, Marian Scarlat, Petre Pascu şi Andrei Udrea au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei 22 din Capitală, după ce ar fi provocat un scandal în mall-ul bucureştean Plaza România, intrând în conflict cu agenţi ai firmei de pază BGS. Aceştia sunt în prezent cercetaţi în stare de libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici