Video Reduceri substanţiale, în prima zi de Bookfest

Reducerile de până la 50 la sută dar şi dezorientarea vizitatorilor, care nu ştiau unde să găsească standurile editurilor care îi interesau, au fost printre lucrurile de remarcat la Târgul de Carte Bookfest, care se desfăşoară până pe 8 iunie în pavilioanele 14-17 de la Romexpo.

59 afișări
Cele peste 160 de edituri invitate la târg au afişat oferte tentante. Astfel, editura Tritonic practică, în perioada Bookfest, reduceri de la 20 la 60 la sută. De asemenea, cumpărătorii mai pot găsi, la Tritornic, cărţi la 5 lei, dar şi pachete de volume scrise de acelaşi autor sau care fac parte din aceeaşi colecţie, oferite la reducere.

Grupul Humanitas are reduceri de 10 la sută în perioada târgului, dar oferă şi cărţi "cu portocală", al căror preţ este redus cu 50 la sută. De asemenea, cărţi din ediţiile vechi Humanitas pot fi achiziţionate la preţuri de 3 sau 5 lei.

Humanitas Educaţional practică reduceri de 10 la sută şi la cărţile pentru copii, în timp ce Humanitas Multimedia oferă cititorilor audiobook-uri cu 20 la sută mai ieftine decât de obicei. Unul dintre produsele speciale ale celei mai tinere edituri a Grupului Humanitas este setul de 10 CD-uri cu "O istorie a românilor povestită celor tineri" de Neagu Djuvara, la preţul promoţional de 120 de lei.

Un alt produs care este prima dată pe raft cu ocazia târgului este "Declaraţie de iubire" de Gabriel Liiceanu, în lectura autorului, care cuprinde două fragmente, "Declaraţie de iubire" şi "În căutarea mamei", ambele dedicate cuplului Monica Lovinescu - Virgil Ierunca.

Şi editura Curtea Veche practică reduceri între 15 şi 50 la sută şi îi aşteaptă pe cititori, în zilele următoare ale târgului, să vină la sesiunile de autografe, susţinute de autori precum Irina Denajkina, Andrei Kurkov sau Orhan Pamuk.

Editura Polirom practică reduceri de 20 la sută pentru toate cărţile, în perioada târgului, în timp ce Noi oferă cărţi cu 10 la sută mai ieftine.

Oxford University Press are reduceri de la 10 la 50 la sută iar cărţi precum Dicţionarul "Oxford Advanced Learner's" sunt la preţul promoţional de 30 de lei, în timp ce "Word Power" poate fi achiziţionat la preţul de 26 de lei.

Şi editura Vellant oferă produse cu 10 şi 20 la sută mai mici decât în librării.

Cea de-a treia ediţie a Bookfest se va desfăşura în perioada 4-8 iunie, în pavilioanele 13-17 ale Complexului Expoziţional Romexpo, fiind organizată de Asociaţia Editorilor din România (AER).

Ediţia din acest an înseamnă, în cifre, 14.000 mp de spaţiu brut, 5.000 mp de standuri, 160 de edituri şi aproximativ 50.000 titluri din care iubitorii de carte îşi pot alege lectura preferată. În plus, spre deosebire de ediţia trecută, organizatorii s-au gândit şi la o modalitate de a impulsiona cumpărarea de carte, astfel încât vizitatorii târgului vor plăti la intrare un bilet în valoare de 5 de lei, sumă care apoi se va recupera integral prin achiziţionarea unei cărţi.

În cadrul târgului, editurile participante vor organiza, la standurile proprii şi la standul comun, evenimente speciale şi lansări de carte, în prezenţa unor nume consacrate din literatura română şi internaţională.

Astfel, printre invitaţii Bookfest se află scriitorul Orhan Pamuk, adus din nou în România de editura Curtea Veche, care va susţine o sesiune de autografe pe 8 iunie. Pamuk a mai venit într-o vizită în România la sfârşitul lui aprilie, împreună cu scriitorii Antonio Tabucchi şi Norman Manea. La Bookfest 2008, Pamuk va participa la lansarea oficială a celui mai recent titlu publicat de editura Curtea Veche, romanul "Zăpada".

La standul editurii Curtea Veche vor mai fi prezenţi scriitorul ucrainean Andrei Kurkov, scriitoarea rusă Irina Denejkina, precum şi unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori maghiari contemporani, Peter Esterhazy.

De asemenea, Curtea Veche, care este prezentă la ediţia din acest an a târgului Bookfest cu peste 500 de tiluri, a mai invitat la târg şi autori români, precum Alexandru Bălăşescu şi Adrian Chivu.

În cadrul Bookfest, editura Polirom va lansa, pe 5 iunie, primul volum tradus în limba română al uneia dintre cele mai cunoscute autoare israeliene, Zeruya Shalev, "Soţ şi soţie", în prezenţa autoarei. La eveniment vor vorbi Mihaela Rădulescu şi jurnalistul Robert Turcescu.

De asemenea, Polirom lansează traduceri în premieră din seria de autor "Saul Bellow" - "Planeta domnului Sammler" şi "Augie March", precum şi noi traduceri din seria de autor "Ernest Hemingway" - "Fiesta" şi "Noaptea dinaintea bătăliei şi alte povestiri". La evenimentele editurii vor fi prezenţi, printre alţii, Ştefan Agopian, Ioan T. Morar şi Radu Pavel Gheo.

În cadrul târgului, editura Humanitas va lansa volume precum "Poveşti de dragoste la prima vedere" de Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Nicolae Manolescu şi Ileana Pârvulescu, "Răcani, pifani şi veterani", coordonat de Radu Paraschivescu, "Adevărata călătorie a lui Zahei" de Marius Oprea, "Sau sau, Opere II" de Soren Kirkegaard şi "Scafandrul şi fluturele" de Jean-D. Bauby. De asemenea, Humanitas va lansa volumul "Cu inima smulsă din piept" de Radu Paraschivescu.

Editura RAO o va aduce la Bookfest pe scriitoarea spaniolă Julia Navarro, pe 4 iunie, când va fi lansat romanul autoarei, "Sângele nevinovaţilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici