Regizorul spaniol Fernando Fernan-Gomez a murit

Fernando Fernan-Gomez, unul dintre cei mai faimoşi actori şi regizori ai Spaniei, a murit la Madrid, miercuri, la vârsta de 86 de ani, potrivit presei spaniole.

3 afișări
Imaginea articolului Regizorul spaniol Fernando Fernan-Gomez a murit

Regizorul spaniol Fernando Fernan-Gomez a murit

Fernan-Gomez s-a născut la Lima, Peru, şi s-a mutat în Spania în 1924.

După războiul civil din Spania, Fernan Gomez s-a înscris la facultatea de drept, dar şi-a abandonat studiile pentru a lucra în teatru. În 1942 a început să lucreze în cinematografie, continuând în paralel activitatea în teatru.

Regizor şi scenarist, Fernan Gomez şi-a fondat propria companie de teatru.

El a avut peste 200 de apariţii în seriale de televiziune şi filme spaniole, printre care se numără "Belle Epoque" (1992), recompensat cu un premiu Oscar, în care a jucat alături de Penelope Cruz.

În cei 64 de ani de carieră, Fernan-Gomez, a fost recompensat cu premiul "Prinţul Asturiei" şi cu şase premii Goya, cea mai înaltă distincţie cinematografică acordată în Spania, pentru filme precum "El viaje a ninguna parte" (1987, pentru regie şi scenariu), "Mambrú se fue a la guerra" (1987, pentru rol principal) şi "Lázaro de Tormes" (2001, cel mai bun scenariu adaptat).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici