Reportaj despre sistemul de sănătate românesc, duminică, la "România, te iubesc"

Un reportaj despre sistemul de sănătate românesc va fi difuzat în emisiunea "România, te iubesc!", transmisă duminică, de la 18.00, pe Pro TV şi pe voyonews, noul canal online de ştiri al www.voyo.ro, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

252 afișări
Imaginea articolului Reportaj despre sistemul de sănătate românesc, duminică, la "România, te iubesc"

Reportaj despre sistemul de sănătate românesc, duminică, la "România, te iubesc", pe Pro TV şi voyo

Potrivit Pro TV, 300.000.000 de euro este suma care se duce anual în România pe internări false, decontări aberante, necontrolate şi afaceri derulate între instituţii de stat şi Casa de Asigurări de Sănătate.

În ediţia din 3 iunie a emisiunii "România, te iubesc!", corespondentul Ştirilor Pro TV Rareş Năstase ia pulsul unui sistem în care pacienţii primesc refuzuri, iar interesele private primesc undă verde la îmbogăţire rapidă. "Bolnavii mor cu zile în spitale, în vreme ce banii alocaţi lor dispar în găuri negre. Cum poate fi descrisă în cuvinte suferinţa unui părinte care află că fiul i s-a îmbolnăvit grav? Ce chin e în sufletul unor oameni care primesc un diagnostic crunt pentru copilul lor, îşi pun apoi toate speranţele într-un tratament recomandat de specialişti, pentru ca mai apoi să afle că statul nu îi ajută?", se întreabă Rareş Năstase.

Deşi pentru un om care începe goana după citostatice şi se împrumută pentru a da bani pe medicamente care ar trebui asigurate de stat pare greu de crezut, adevărul dureros este că fondurile din bugetul asiguraţilor sunt risipite. "În sistemul sanitar de la noi sunt două lumi, separate crunt de interese financiare: una e lumea bolnavilor care află că trebuie să-şi cumpere sănătatea dacă vor să mai trăiască, cealaltă este a afacerilor derulate cu Casele de Asigurări de Sănătate, afaceri cu profituri uriaşe. E simplu: sunt aceiaşi bani care nu ajung într-o parte, pentru că se duc în cealaltă", a mai spus corespondentul Ştirilor Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici