Retrospectivă Astra Film Fest 2007, în Polonia

Filme documentare care au participat la Astra Film Fest 2007, la Sibiu, precum "La Drum" şi "Blestemul ariciului", de Dumitru Budrală, vor fi proiectate la Universitatea poloneză Jagiellonski, în perioada 17- 20 ianuarie.

1 afișare
Imaginea articolului Retrospectivă Astra Film Fest 2007, în Polonia

Documentarul "Blestemul Ariciului", realizat de directorul festivalului Astra Film Fest, Dumitru Budrală

Evenimentul din Polonia - "Astra Film la Cracovia. Postimpresii" - va include vizionarea unor filme documentare precum "Serbian Epics" de Pawel Pawlikowski, "The Last Peasants – Journeys" de Angus Maqueen, "The Death of Yugoslavia" de Angus Maqueen şi Paul Mitchell, "Forgiving the Blood" de Melissa Llewelyn-Davies şi "La Drum" şi "Blestemul Ariciului", realizate de directorul festivalului, Dumitru Budrală.

Totodată, la "Astra Film la Cracovia. Postimpresii" va avea loc o expoziţie de fotografii ce surprind "pe de-o parte, atmosfera caldă şi exuberantă din timpul festivalului, iar pe de alta, tradiţia în satele din jurul Sibiului", se arată în comunicatul Astra. De asemenea, vor fi expuse fotografii din programul special "Caravana Astra Film", ce va continua şi la ediţia din 2008 a festivalului.

La Universitatea Jagiellonski vor susţine prelegeri despre filmul documentar şi despre antropologia vizuală studenţi şi profesori universitari din domeniu.

"Astra Film la Cracovia. Postimpresii" este o manifestare susţinută de Institutul Cultural de Etnologie şi Antropolgie din Cracovia, la propunerea studenţilor masteranzi care au fost prezenţi la Sibiu, anul trecut.

La cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest care a avut loc la Sibiu anul trecut, au fost prezentate 70 de premiere naţionale şi internaţionale. Astra Film promovează producţia de film de non-ficţiune de calitate în România şi în regiune. Festivalul este organizat, anual, de Studioul de film Astra şi de Fundaţia Astra Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici