Revista americană Life s-a relansat în format electronic

Cunoscuta revista americană Life s-a relansat, marţi, în format electronic, noua platformă oferindu-le internauţilor acces la fotografiile publicaţiei, care au devenit simbolice pentru secolul XX.

81 afișări
Imaginea articolului Revista americană Life s-a relansat  în format electronic

Revista americană Life s-a relansat în format electronic

www.Life.com este un joint venture între compania Time, care deţine arhivele revistei Life, şi agenţia de fotografii Getty Images. Internauţii vor găsi pe site şi fotografii de actualitate, deţinute de Getty.

Galeriile care propun imaginile clasice ale revistei Life, sunt clasate după subiecte precum al doilea Război Mondial sau programul spaţial american. Site-ul propune şi galerii cu fotografii de actualitate, precum cea dedicată actriţei Natasha Richardson, care a decedat recent, în urma unui accident de schi.

Actriţa americană Ellen DeGeneres, redactor şef invitat pentru relansarea publicaţiei, a propus o galerie de fotografii care ilustrează cei mai mici câini.

Unele dintre fotografiile publicate pe site sunt disponibile pentru vânzare.

Pe de altă parte, Google şi Time au anunţat că vor publica o întreaga colecţie de fotografii ale revistei Life, pe site-ul images.google.com/hosted/life.

În colecţia fotografică a revistei Life se numără lucrări ai unor importanţi fotografi precum Alfred Eisenstaedt, Margaret Bourke-White, Gordon Parks sau W. Eugene Smith. De asemnea, Life pune la dispoziţia utilizatorilor şi imaginile realizate de un amator cu asasinatul lui John Fitzgerald Kennedy

Compania Time face parte din trustul emdia Time Warner, şi este cel mai important publisher de reviste din SUA, în portofoliu său fiind incluse peste 120 de titluri.

Compania Getty Images, fondată în 1995, a fost cumpărată anul trecut de fondul de investiţii Hellman & Friedman pentru 2,4 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici