Revista Caţavencii iese din trustul Adevărul şi este preluată de Mircea Dinescu şi Doru Buşcu

Săptămânalul Caţavencii, care a fost lansat în iunie 2011, de Adevărul Holding, s-a desprins de trustul deţinut de omul de afaceri Dinu Patriciu şi a fost preluat de societatea Patetic Media SRL, care îi are ca acţionari pe Mircea Dinescu şi Doru Buşcu.

4294 afișări
Imaginea articolului Revista Caţavencii iese din trustul Adevărul şi este preluată de Mircea Dinescu şi Doru Buşcu

Revista Caţavencii iese din trustul Adevărul şi este preluată de Mircea Dinescu şi Doru Buşcu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Mircea Dinescu a declarat pentru MEDIAFAX că revista Caţavencii a ieşit din trustul Adevărul "de curând".

"Mi se pare corect şi firesc ca oamenii care lucrează la Caţavencii să devină acţionari. Este normal", a spus Mircea Dinescu.

El a precizat că preluarea revistei Caţavencii de către societatea Patetic Media SRL s-a făcut pe cale "amiabilă". "A fost o înţelegere amiabilă cu patronatul. Noi nu aveam legătură cu ziarul Adevărul, aveam o înţelegere cu domnul Patriciu", a explicat Dinescu.

În noua formulă, Mircea Dinescu îşi va menţine rolul de preşedinte al Caţavencii, iar Doru Buşcu va continua să fie redactor-şef al săptămânalului.

Întrebat cine va finanţa activitatea revistei Caţavencii de acum înainte, Mircea Dinescu a spus că actuala echipă a reuşit să scoată un profit de 3 milioane de euro cu Academia Caţavencu, în urmă cu trei ani (înainte ca marca Academia Caţavencu să fie preluată de familia Adamescu şi echipa de la Academia Caţavencu să lanseze Caţavencii, n.r.).

"Revista Caţavencii va fi ultrarentabilă. Ne vom organiza, vom face şi filme de televiziune şi, din toamnă, vom lansa şi un cotidian original", a mai spus Mircea Dinescu. El a precizat că există inclusiv planul lansării unei televiziuni.

Contactat de MEDIAFAX, Peter Imre, directorul general al Adevărul Holding, a declarat: "Am rămas într-o relaţie de foarte bună colaborare cu Caţavencii". El a refuzat să facă alte comentarii cu privire la ieşirea revistei Caţavencii din Adevărul Holding.

Societatea Patetic Media SRL a fost înregistrată pe 16 martie 2012 şi are sediul în sectorul 1 din Bucureşti, potrivit datelor de la Oficiul Registrul Comerţului.

Asociaţii Patetic Media SRL sunt: Doru Buşcu (50%) şi Mircea Dinescu (50%). Administratorul societăţii este Marcela Petrache, care a fost numită în această postură pe 12 martie 2012, durata mandatului său nefiind specificată, potrivit informaţiilor de la Oficiul Registrul Comerţului.

Săptămânalul Caţavencii a fost lansat pe 29 iunie 2011, de Adevărul Holding şi fosta echipă editorială a publicaţiei Academia Caţavencu, căreia i s-a alăturat poetul Mircea Dinescu, în funcţia de "preşedinte al Caţavencilor".

Decizia echipei de la Academia Caţavencu de a lansa o nouă revistă a venit după ce familia Adamescu a preluat marca "Academia Caţavencu".

Astfel, Claudiu Pădurean, jurnalist la România Liberă, şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu" pentru 882.659 de euro cu TVA inclus, la licitaţia publică cu strigare organizată pe 14 iunie 2011 de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL, al societăţii Caţavencu SA, aflată în faliment. Presa a scris despre Claudiu Pădurean că ar fi fost susţinut, de fapt, de Dan Adamescu, cel care controlează împreună cu familia sa ziarul România Liberă, la care jurnalistul este angajat. Pădurean a devenit proprietarul mărcii după ce a livrat, pe 20 iunie, suma licitată, iar în 21 iunie a fost încheiat procesul verbal de preluare a mărcii. Pe 25 iunie 2011, Claudiu Pădurean a declarat pentru MEDIAFAX că nu mai are nicio legătură cu proiectul "Academia Caţavencu".

Pe de altă parte, Medien Holding - controlat de familia Adamescu - a anunţat ulterior, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a achiziţionat titlul Academia Caţavencu, precizând că va asigura "suportul financiar şi logistic necesar sporirii calităţii revistei, asigurându-i totala independenţă editorială" şi că următorul număr al publicaţiei va apărea în 29 iunie 2011, aceeaşi dată la care a apărut şi primul număr al revistei Caţavencii.

Despre desprinderea revistei Caţavencii de trustul Adevărul a scris şi paginademedia.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici