Revista Esquire, criticată pentru articolul despre soldatul care l-a ucis pe Osama ben Laden

Revista americană Esquire face obiectul multor critici în Statele Unite după ce a afirmat într-un interviu realizat cu soldatul care l-a ucis pe Osama ben Laden că acel militar din trupele Marinei americane nu beneficiază de niciun fel de protecţie socială după ce a părăsit armata.

507 afișări
Imaginea articolului Revista Esquire, criticată pentru articolul despre soldatul care l-a ucis pe Osama ben Laden

Osama ben Laden (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În articolul de mari dimensiuni care descrie cu o mare forţă vizuală detaliile celebrului raid asupra reşedinţei din Abbottabad (Pakistan) în care se afla fostul lider al reţelei Al-Qaida, la începutul lunii mai 2011, autorul Phil Bronstein afirmă că soldatul nu beneficiază de asigurare medicală şi pensie, nici pentru el, nici pentru familia lui, după ce a decis să părăsească forţele speciale ale Marinei americane.

Cei 16 ani petrecuţi în serviciul militar american nu îi oferă dreptul la o protecţie socială, pentru că acel militar, tată de familie, nu a lucrat cel puţin 20 de ani pentru armată.

Ziarul Stars and Stripes a contrazis foarte repede afirmaţiile lui Phil Bronstein, care este fostul soţ al actriţei Sharon Stone, afirmând că Ministerul foştilor militari combatanţi asigură o protecţie socială pentru veteranii de război pentru o durată de cinci ani.

Contactat de AFP, ministerul american a confirmat faptul că veteranii din Irak şi din Afganistan "beneficiază de o asigurare medicală furnizată de departamentul Veteranilor, pentru cinci ani, după plecarea din armată".

"În cadrul Programului de asistenţă pentru tranziţie, ministerul îi informează pe toţi militarii care părăsesc armata. Programul conţine o acoperire medicală, ajutor pentru căutarea unui loc de muncă şi consiliere pentru interviurile de angajare", precizează ministerul.

În schimb, această protecţie socială nu se aplică partenerilor de cuplu şi copiilor foştilor militari care au părăsit armata.

Într-un răspuns oficial publicat pe site-ul său, revista Esquire afirmă că această omisiune apare în versiunea online a articolului, dar nu şi în versiunea tipărită.

Editorii revistei precizează de altfel faptul că doar 40% dintre veteranii americani beneficiază de drepturile oferite de Ministerul foştilor militari combatanţi, din cauza lipsei unei informări adecvate, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul soldatului care l-a ucis pe Osama ben Laden.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici