Revista Variety taxează accesul la conţinuturile sale online

Revista Variety a introdus, din 10 decembrie, modelul de acces cu plată la conţinuturile sale online, în condiţiile în care această măsură este necesară ca urmare a scăderii numărului de abonaţi ai ediţiei tipărite, informează presa americană.

15 afișări
Imaginea articolului Revista Variety taxează accesul la conţinuturile sale online

Revista Variety taxează accesul la conţinuturile sale online

Potrivit Los Angeles Times, Variety a introdus plata pentru accesul la conţinuturile sale online, mişcare urmărită cu atenţie de ziare, care fac eforturi pentru a identifica un model financiar viabil pentru era digitală.

Din 10 decembrie, unul din zece vizitatori ai site-ului vor fi rugaţi să introducă un nume şi o parolă pentru a accesa materialele online. Pe parcursul următoarelor luni, pe măsură ce sistemul va fi pus la punct, toţi vizitatorii vor trebui să plătească pentru a accesa site-ul.

Preţul unui abonament anual pentru varianta online a Variety este de 248 de dolari.

Potrivit blogului Media Decoder al New York Times, titlul Variety constă actualmente în două publicaţii: un cotidian care apare în 27.314 exemplare şi un săptămânal, tipărit în 25.451 de copii.

Revenirea de către Variety la accesul cu plată pentru conţinuturile sale, deşi anticipată, ar putea fi riscantă deşi numeroşi competitori online, inclusiv Hollywood Reporter, Deadline, The Wrap şi Los Angeles Times, oferă conţinut similar gratuit, ceea ce ar putea submina capacitatea Variety de a atrage abonaţi.

Pentru Variety, modalitatea de redactare a materialelor este orientată către o categorie de nişă de cititori. "Cred că Variety este un produs superior, care acoperă foarte bine domeniul", a spus Neil Stiles, preşedinte al Variety Group, divizie a Reed Elsevier Inc.

Variety a trecut de la acces cu plată la acces gratuit în februarie 2007, sperând să profite de pe urma exploziei pieţei de publicitate online prin atragerea unei audienţe mai mari interesată de divertisment şi prin vânzarea de reclame targetate către aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici