Rezerva de adrese de internet este pe sfârşite. Care este soluţia

Din cauza răspândirii internetului în Asia şi a înmulţirii telefoanelor mobile care dispun de conexiune la internet, IP-urile, adresele numerice care asigură accesul utilizatorilor la site-urile dorite sunt pe sfârşite.

21 afișări
Imaginea articolului Rezerva de adrese de internet este pe sfârşite. Care este soluţia

Rezerva de adrese de internet este pe sfârşite. Care este soluţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest lucru nu înseamnă însă că internauţii nu vor mai fi capabili să acceseze site-urile dorite şi, dacă totul se desfăşoară conform planului, nici măcar nu vor băga de seamă că o criză de IP-uri este în desfăşurare.

"Totul va fi ca de obicei dacă toată lumea îşi face bine treaba", a declarat pentru Associated Press John Curran, CEO al Registrului American pentru Numere de Internet, unul dintre cele cinci grupuri regionale care furnizează astfel de adrese. Internet Assigned Numbers Authority, administratorul de top al sistemului, a convocat o conferinţă de presă joi, ocazie cu care o sursă citată de AP susţine că vor fi distribuite ultimele cinci "blocuri" de IP-uri, fiecare dintre ele numărând 16,8 milioane de adrese. Acestea urmează să fie distribuite către registrele regionale şi, în cele din urmă, către providerii de internet şi diferitele site-uri, înainte ca cele vechi să se termine.

Citeşte mai multe despre rezerva de adrese de internet pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici