Ridley Scott va rata deschiderea Festivalului de la Cannes

Regizorul Ridley Scott va rata deschiderea Festivalului de Film de la Cannes - unde va fi proiectat, în premieră mondială, cel mai recent film al său, "Robin Hood" - pentru că trebuie să se recupereze după o operaţie chirurgicală la un genunchi, informează screendaily.com.

24 afișări
Imaginea articolului Ridley Scott va rata deschiderea Festivalului de la Cannes

Ridley Scott va rata deschiderea Festivalului de la Cannes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lungmetrajul "Robin Hood", regizat de Ridley Scott şi avându-i în rolurile principale pe Russell Crowe şi Cate Blanchett, a fost selecţionat pentru a deschide Festivalul de Film de la Cannes din acest an, pe 12 mai, fiind proiectat în afara competiţiei.

Scenariul acestui lungmetraj produs de Universal Pictures a fost scris de Brian Helgeland, cunoscut pentru scenariile filmelor "L.A. Confidential" şi "Misterele Fluviului/ Mystic River", şi prezintă felul în care s-a născut legenda lui Robin Hood.

Ridley Scott este o figură obişnuită la Cannes, el fiind prezent pe Riviera franceză în 1977, cu filmul său de debut, "Dueliştii", şi în 1991, cu "Thelma şi Louise".

"Regret în mod sincer că trebuie să lipsesc de la noaptea de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes şi de la proiecţia filmului «Robin Hood»", a spus Scott într-un comunicat transmis Screen Daily. "Am fost supus recent unei intervenţii chirurgicale la un genunchi, iar recuperarea este mai lentă decât m-am aşteptat. Sincer, ordinul medicilor este singurul lucru care mă reţine să merg acolo. Dezamăgirea mea este temperată de faptul că Brian (Helgeland, n.r.), Russell (Crowe, n.r.), Cate (Blanchett, n.r.) şi restul distribuţiei vor reprezenta filmul. Le trimit toate gândurile mele bune pentru deschiderea ediţiei din acest an a festivalului cu filmul nostru", a mai spus acesta.

Organizatorii festivalului nu au emis o declaraţie oficială privind absenţa lui Ridley Scott.

Din echipa care a lucrat la filmul "Robin Hood" vor participa la Cannes producătorul Brian Grazer şi actorii Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong, Oscar Isaac, Max Von Sydow, Alan Doyle, Kevin Durand, Scott Grimes, Matthew Macfadyen, Danny Huston, Lea Sedouyx, Jonathan Zaccai, Pietro Scalia, Arthur Max, John Mathieson şi Janty Yates.

Regizorul britanic Ridley Scott a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar - pentru filmele "Thelma şi Louise" (1991), "Gladiatorul" (2000) şi "Elicopter la pământ!" (2001) -, a câştigat numeroase premii Globul de Aur, Emmy şi BAFTA şi este renumit pentru stilul său cu un puternic impact vizual şi pentru obsesia lui pentru detalii. Printre filmele de succes pe care le-a regizat se numără "Alien" (1979), "Vânătorul de recompense" (1982), "Regatul cerului" (2005), "Gangster american" (2007) şi "Un ghem de minciuni" (2008).

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 12 - 23 mai, regizorul american Tim Burton urmând să fie preşedintele juriului competiţiei oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici