Ringier AG şi Axel Springer AG îşi unifică activităţile în Europa de Est

Grupurile Ringier AG şi Axel Springer AG îşi unifică operaţiunile în cinci ţări din Europa de Est prin înfiinţarea unei noi companii, cu sediul central la Zürich (Elveţia), la care fiecare dintre părţi va deţine 50% din acţiuni.

43 afișări
Imaginea articolului Ringier AG şi Axel Springer AG îşi unifică activităţile în Europa de Est

Ringier AG şi Axel Springer AG îşi unifică activităţile în Europa de Est (Montaj foto)

Cu o cifră de afaceri pentru 2009 de circa 414 milioane de euro, calculată prin simularea consolidării cifrelor celor două entităţi, cu un profit (EBITDA) de 62 de milioane de euro şi cu 4.800 de angajaţi, nou înfiinţata companie intră în topul jucătorilor media din Europa de Est. Obiectivul este listarea comună la bursă în trei până la cinci ani. Fuziunea a fost înaintată spre aprobare autorităţilor competente în domeniul concurenţei.

Axel Springer participă în acest joint-venture cu afacerile societăţilor sale subsidiare din Polonia, Cehia şi Ungaria, iar Ringier - cu afacerile din Serbia, Slovacia, Cehia şi Ungaria. Astfel, cele două companii îşi întăresc semnificativ poziţia puternică pe aceste pieţe în creştere, cu peste 100 de titluri tipărite şi peste 70 de publicaţii online.

Obiectivul este ca, în momentul finalizării procesului de redresare iniţiat la începutul acestui an, în acest joint-venture să fie inclusă şi compania Ringier România.

"Pentru ambele companii, acest parteneriat constituie o oportunitate excelentă de a ne creşte în mod considerabil afacerea de bază, jurnalismul, cu cinci ziare lideri de piaţă în ţări cu potenţial de creştere şi, în acelaşi timp, de a asigura condiţii optime pentru extinderea în continuare în domeniul digital", a declarat Mathias Döpfner, CEO al Axel Springer AG.

"Ringier AG, afacere de familie cu o tradiţie de 177 de ani, mărci puternice şi valori solide, priveşte acest pas ca pe un parteneriat natural, bazat pe o excepţională compatibilitate. Împreună ocupăm, pe pieţele din Europa de Est, o poziţie atât de puternică încât vom face împreună pasul înspre bursă şi vom participa în mod decisiv la formarea viitorului pieţelor media din regiune", a declarat, la rândul său, Christian Unger, CEO al grupului Ringier AG.

Consiliul de administraţie prezidat de Ralph Büchi, preşedinte Axel Springer International, este compus din câte doi reprezentanţi pentru fiecare dintre companiile Ringier AG şi Axel Springer AG. Societatea mixtă va fi condusă de către Florian Fels, în prezent CEO Europa Centrală al societăţii Ringier AG.

În ultimele decenii, Ringier şi Axel Springer şi-au extins în mod activ operaţiunile pe pieţele din Europa de Est şi deţin numeroase titluri lideri de piaţă în segmentele din care fac parte, cu precădere în segmentul tabloid şi reviste. Între activităţile celor două companii există un nivel înalt de complementaritate. Compatibilitatea dintre Ringier şi Axel Springer este bine conturată atât la nivelul intereselor strategice, cât şi în ceea ce priveşte competenţa în domeniul conţinutului. Sub îndrumarea aceluiaşi management, cele două companii îşi unesc eforturile pentru a profita de oportunităţile de creştere create de transformarea digitală, care oferă perspective de dezvoltare adiţionale, în special angajaţilor Ringier şi Axel Springer din Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia şi Serbia.

Ringier a intrat pe piaţa românească în 1992, din portofoliul companiei făcând parte titluri precum Libertatea (tabloid) şi revistele Bolero, Libertatea pentru femei, Unica, Bravo, BravoGIRL. Grupul elveţian Ringier este prezent în zece ţări, are peste 7.000 de angajaţi, editează circa 120 de ziare şi reviste, produce aproximativ 20 de programe de televiziune şi operează 50 de platforme online şi 11 tipografii.

Pe 11 februarie, Ringier România a anunţat oficial transferul proprietăţii cotidianului Evenimentul zilei şi a revistei Capital către nou înfiinţata companie "Editura Evenimentul şi Capital", al cărei acţionar majoritar este Bobby Păunescu.

Axel Springer este prezent pe piaţa din România printr-un parteneriat cu publisherul Edipresse, alături de care a constituit compania Edipresse AS România. Compania editează în prezent Avantaje, Elle, Elle Man, Elle Mariaj, Elle Decoration, Elle Bistro, Viva!, GMT XXL, Viva Auto, Psychologies, Popcorn, Look!, Joy, Computer Bild, Familia mea-Baby, Lucru de mână, Creativ, Povestea mea şi Întâmplări Adevărate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici