Robert Powell, actorul din celebrul film „Iisus din Nazareth”, urcă pe scena Festivalului Enescu

Actorul Robert Powell, cunoscut mai ales pentru rolul jucat în celebrul film „Iisus din Nazareth”, va juca vineri, la Sala Thalia, în deschiderea Festivalului Enescu din Sibiu.

1651 afișări
Imaginea articolului Robert Powell, actorul din celebrul film „Iisus din Nazareth”, urcă pe scena Festivalului Enescu

Robert Powell, actorul din celebrul film „Iisus din Nazareth”, urcă pe scena Festivalului Enescu

Potrivit organizatorilor festivalului, o premieră a acestei ediţii este prezenţa la Sibiu a lui Robert Powell, una dintre figurile legendare ale cinematografiei, care a interpretat roluri cheie: Iisus în celebrul film „Iisus din Nazareth” şi marele compozitor Gustav Mahler în filmul său biografic.

Actorul face parte din distribuţia spectacolului „Viaţa pasională a lui Claude Debussy”, alături de actriţa Rohan McCullough, cunoscută pentru numeroasele filme, seriale şi piese de teatru în care a jucat, dar şi de muzicienii Clive Conway la flaut şi Christine Croshaw la pian.

Spectacolul se joacă vineri, de la ora 19.00, la Sala Thalia, fiind parte dintr-un dialog între arte, pe care Festivalul Enescu îşi propune să îl aducă în atenţia publicului, an de an.

„Robert Powell evocă, prin cuvintele compozitorului, personajul uneia dintre cele mai fascinante celebrităţi din istoria muzicii, Claude Debussy. Carismatic, neconvenţional, cu un farmec inconfundabil, marele compozitor era un adevărat boem, atât în mediul intim al casei sale, cât şi în cluburile de noapte din Montmartre sau în saloanele aristocratice ale societăţii pariziene. Rohan McCullough se alătură lui Robert pentru a personifica femeile nefericite care au fost vrăjite de acest om bizar şi complex. Împuşcături, tentative de suicid, adulter, scandal public – toate vor fi prezentate în cadrul spectacolului, în contextul vieţii pasionale ale lui Debussy. De-a lungul întregii sale drame se va derula muzica marelui compozitor francez, care a şocat încă de la apariţie prin senzualitatea şi limbajul armonic îndrăzneţ”, au transmis organizatorii.

O altă atracţie a celei de-a treia ediţii a Festivalului Enescu de la Sibiu este concertul extraordinar al Cameratei Regale, alături de Shlomo Mintz.

Camerata Regală va concerta pe scena Sălii Thalia duminică, de la ora 19.00.

Momentul Cameratei Regale de la Sibiu va fi dirijat de Constantin Grigore şi acompaniat la vioară de Simina Croitoru şi Shlomo Mintz.

„În galeria tinerilor violonişti, Simina Croitoru deţine un loc important, binemeritat şi unanim apreciat. A început studiile la instrument de la vârsta de cinci ani, împreună cu mama ei, profesorul universitar Ioana Croitoru şi a urmat programele de licenţă şi masterat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. În 2020 a obţinut o diplomă de doctorat în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ superior. De-a lungul anilor, a câştigat numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale şi a concertat în numeroase spectacole alături de toate orchestrele filarmonice din ţară şi a colaborat ca solistă cu multe orchestre simfonice din străinătate (Austria, Germania, Finlanda, Mexic, China)”, spun organizatorii.

Shlomo Mintz este considerat de colegi, public şi critici ca fiind unul dintre cei mai importanţi violonişti ai timpului nostru, apreciat pentru muzica sa impecabilă, versatilitatea stilistică şi tehnica superioară. Este de mult timp aclamat ca un artist invitat respectat, alături de marile orchestre şi dirijori de pe scena internaţională şi continuă să încânte publicul cu felul în care cântă. A primit de-a lungul timpului numeroase premii internaţionale de prestigiu, inclusiv Premio Internazionale Accademia Musicale Chigiana, Diapason D’Or, Grand Prix du Disque, Gramophone Award, Edison Award, Cremona Music Award şi a cântat cu cele mai bune orchestre din lume precum Orchestrele Filarmonice din Berlin, Viena, Amsterdam (Concertgebouw), Chicago, Los Angeles, Philadelphia şi New York.

În prezent, este mentor şi preşedinte al juriului pentru Concursului Internaţional de Vioară din Buenos Aires, Argentina, preşedinte al juriului şi Director Artistic al Festivalului Tucuman (Argentina) şi al Concursului Naţional de Vioară, precum şi preşedintele Concursului de vioară Ilona Fehér din Budapesta, Ungaria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici