Roberto Alagna va debuta pe scena Operei din Viena cu rolul principal din "Don Carlos"

Tenorul francez Roberto Alagna, unul dintre starurile mondiale ale operei, va cânta pe 10 şi 13 septembrie pe scena Operei din Viena, unde va interpreta rolul principal din "Don Carlos" de Giuseppe Verdi.

197 afișări
Imaginea articolului Roberto Alagna va debuta pe scena Operei din Viena cu rolul principal din "Don Carlos"

Roberto Alagna (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Tenorul francez îşi va face astfel debutul pe scena prestigioasei Staatsoper din Viena, s-a anunţat miercuri într-un comunicat al Operei.

Pe 1 septembrie, Staatsoper anunţa că Roberto Alagna va renunţa la toate reprezentanţiile operei "Don Carlos" programate în această toamnă, din cauza unei boli.

Pentru primele două reprezentaţii, cele de pe 4 şi 7 septembrie, el a fost înlocuit cu tenorul italian Fabio Sartori, care a interpretat pentru prima dată acest rol la Opera din Viena.

De mai multe săptămâni, Roberto Alagna, în vârstă de 49 de ani, suferă de o micoză laringiană, o reacţie alergică la un tratament cu antibiotice.

La sfârşitul lui iulie, Alagna spunea că a fost supus unui tratament masiv cu antibiotice, timp de mai multe luni, după o serie de implanturi dentare, şi "a dezvoltat o micoză". El a precizat atunci că, deşi corzile sale vocale sunt "sănătoase", micoza le împiedică "să vibreze corect".

Din acest motiv, în august, şi-a anulat participartea la un concert în Arcachon (Franţa), apoi la Turku (Finlanda). În schimb, la începutul lui august, a fost prezent la Fréjus şi Golfe Juan (Franţa), pentru un concert de melodii populare din America Latină, mai puţin complicate decât ariile de operă. Pe 30 august, a deschis Festivalul operei din Kazan (Rusia), dar, potrivit presei locale, tenorul a spus că este încă bolnav.

După Viena, Roberto Alagna este aşteptat pe 19 septembrie la Ekaterinburg (Rusia), pe 29 septembrie la Paris şi pe 11 octombrie la Bogota, după care va susţine mai multe concerte la Covent Garden, Londra.

Născut pe 7 iunie 1963, tenorul francez de origine italiană Roberto Alagna are la activ roluri în opere celebre, precum Alfredo, din "La Traviata", Manrico, din "Il Trovatore", de Giuseppe Verdi, Don José ("Carmen" de Georges Bizet), Rodolfo ("La Bohème" de Giacomo Puccini), Roméo ("Roméo et Juliette" de Charles Gounod), Mario Cavaradossi ("Tosca" de Giacomo Puccini), Nemorino ("L'Elisir d'Amore" de Gaetano Donizetti), Faust ("Faust" de Charles Gounod) etc.

El este căsătorit din 1996 cu soprana Angela Gheorghiu. Ca parteneri de scenă, cei doi artişti au cântat împreună în unele dintre cele mai celebre tragedii din muzica de operă care au avut ca temă centrală dragostea: "Boema", "Traviata" şi "Romeo şi Julieta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici