Rodica Mandache şi Corul Madrigal îl omagiază pe Caragiale, pe 8 iunie, la Berlin

Actriţa Rodica Mandache şi Corul Madrigal îl vor celebra pe I. L. Caragiale la Berlin, pe 8 iunie, când se vor împlini exact 100 de ani de la moartea marelui dramaturg (după calendarul vechi).

210 afișări
Imaginea articolului Rodica Mandache şi Corul Madrigal îl omagiază pe Caragiale, pe 8 iunie, la Berlin

Rodica Mandache şi Corul Madrigal îl omagiază pe Caragiale, pe 8 iunie, la Berlin (Imagine: Răzvan Chiriţă / MediafaxFoto)

Rodica Mandache va prezenta fragmente alese din opera scriitorului comemorat. Acestea vor fi traduse în limba germană şi puse la dispoziţia publicului.

Ziua se încheie cu o proiecţie pe clădirea Ambasadei României la Berlin, cu imagini realizate special pentru eveniment, conţinând portrete animate ale marelui dramaturg şi citate din opera sa. Proiecţia reprezintă o creaţie semnată de David Szauder aka Pixelnoizz, un tânăr artist vizual care a avut colaborări cu importante foruri culturale din Berlin, printre care Festivalul de New Media Transmediale, , informează Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin.

Corul Naţional de Cameră Madrigal, înfiinţat în 1963 de dirijorul Marin Constantin, este unul dintre cele mai apreciate ansambluri corale profesioniste din România şi este parte integrantă a patrimoniului cultural-universal UNESCO din anul 1992. Programul de concert cuprinde în deschidere muzică corală universală, iar în ultima parte, muzică românească, piesele alese conturând personalitatea marelui dramaturg în existenţa sa din Germania şi din România. Din program fac parte: "Wohlauf ihr Gäste", de Erasmus Widmann, "Mignonne, allons voir", de Guillaume Costeley, "Il bianco e dolce cigno", de Jacobus Arcadelt, "On the plains", de Thomas Weelkes, Coralele Nr. 126, 123, 122 de J. S. Bach şi "Waldgesang", de George Enescu.

Locul unde va avea loc evenimentul, Admiralspalast, este o clădire cu tradiţie în producerea şi găzduirea de spectacole de divertisment, cabaret, teatru, circ, dar şi concerte şi manifestări muzicale, situată pe celebra Friedrichstrasse, în Berlin-Mitte. Una dintre puţinele adrese din Berlin care prezintă, încă de la începutul secolului XX, spectacole de structură mare, Admiralspalast dispune de două săli moderne dotate cu tehnică de ultimă oră. Sala Studio, în care va avea loc concertul Madrigal, are o capacitate de 400 de locuri.

La ICR Berlin, anul 2012 se află sub semnul marelui dramaturg român Ion Luca Caragiale. Pentru o informare a unei palete cât mai largi de public despre anii berlinezi ai lui Caragiale, dar şi despre
modernitatea operei acestuia, ICR Berlin a abordat în primul rând o strategie vizuală, prin introducerea unui timbru Caragiale în semnăturile tuturor e-mail-urilor institutului, un banner online pe site-ul propriu cu placa memorială deja existentă la ultima adresă a scriitorului, precum şi un material video cu imagini ale scriitorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici