Roger Waters, de la Pink Floyd la ONU, solicită un acord de armistiţiu

Rocker-ul a avut poziţii pro-ruse în războiul din Ucraina, socotind că „invazia rusă este ilegală, dar îi condamn şi pe provocatori”.

1440 afișări
Imaginea articolului Roger Waters, de la Pink Floyd la ONU, solicită un acord de armistiţiu

Roger Waters, de la Pink Floyd la ONU, solicită un acord de armistiţiu

Fondatorul Pink Floyd, Roger Waters, invitat de Rusia să vorbească la şedinţa Consiliului de Securitate solicitată de Moscova cu privire la Ucraina, a lansat un apel la un armistiţiu.

„Preşedintele Biden, preşedintele Putin, preşedintele Zelenski, vă rog să schimbaţi cursul evenimentelor, să ajungeţi astăzi la un acord asupra unei încetări a focului, deşi evident că acesta va fi doar punctul de plecare”, a spus el, subliniind că „invazia Rusiei este ilegală şi o condamn, dar nu a fost neprovocată, aşa că îi condamn şi pe provocatori în cei mai puternici termeni”.

Waters, într-un interviu acordat pentru Tass, a acuzat Statele Unite şi conducerea sa că au provocat criza ucraineană. După ştirea că Moscova l-a invitat să vorbească în Consiliu, un diplomat din organismul ONU a comentat: „Diplomaţia rusă era serioasă. Şi acum ce urmează? Domnul Bean?"

După discursul lui Waters prin link video în Consiliul de Securitate, ambasadorul rus la ONU, Vassili Nebenzia, a luat cuvântul, reiterând că „Occidentul este direct în războiul din Ucraina”. „El este implicat nu numai cu trimiterea de arme şi informaţii la Kiev, ci şi cu trimiterea de mercenari şi antreprenori fără de care ucrainenii nu ar putea folosi sistemele trimise de occidentali”.

Numit antisemit de Polly Samson

Ambasadorul ucrainean la ONU a răspuns, jucând pe titlul uneia dintre cele mai cunoscute melodii ale lui Pink Floyd: „Ce trist pentru foştii săi fani să-l vadă acceptând rolul unei simple cărămizi în zid, un zid al dezinformarii şi propagandei ruseşti", a spus Sergi Kisliţia.

Deja în septembrie anul trecut, Waters a fost declarat „persona non grata” de către oraşul polonez Cracovia, care şi-a anulat concertele din cauza poziţiilor sale faţă de război: el declarase că Occidentul ar trebui să înceteze să furnizeze arme Kievului, acuzându-l pe preşedintele Zelenski că permite „naţionalismul extrem” în Ucraina şi chemându-l să „pună capăt acestui război mortal”.

În ultimele zile, Polly Samson, autoarea versurilor pentru melodiile grupului şi soţia unui alt memebtu Pink Floyd, David Gilmour, l-a numit pe Waters „antisemit” şi „apologet al lui Putin” într-un tweet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici