Romancierul englez David Mitchell a publicat o nuvelă pe Twitter, în şapte zile

Romancierul englez David Mitchell a publicat o nuvelă în 280 de mesaje pe platforma online Twitter, într-o perioadă de şapte zile.

111 afișări
Imaginea articolului Romancierul englez David Mitchell a publicat o nuvelă pe Twitter, în şapte zile

Romancierul englez David Mitchell a publicat o nuvelă pe Twitter, în şapte zile (Imagine: captură Twitter)

În cifre, această nuvelă a însemnat 40 de mesaje publicate pe zi, pentru 15.300 de abonaţi la contul său, informează lefigaro.fr. Un mesaj pe Twitter permite folosirea a maximum 140 de caractere.

În această nuvelă este vorba despre un bărbat tânăr care descoperă efectele valiumului şi pendulează între medicamente şi halucinaţii - o intrigă situată "între fabulos şi realism" pe care autorul a vrut s-o facă să corespundă cu forma narativă ordonată pe Twitter.

"Să citeşti o serie de mesaje pe Twitter este ca şi cum ai privi printr-o fereastră îngustă într-un tren aflat în mişcare, într-un peisaj plin de tuneluri şi benzi de lumină şi de obscuritate. Fiecare mesaj îl şterge pe cel căruia îi succede", a declarat autorul într-un interviu pentru The Guardian.

El compară acest nou mod de scriitură cu o "cămaşă textuală diabolică".

Romancierul englez este un iubitor al experimentelor literare şi chiar se compară cu un scamator. David Mitchell a devenit cunoscut datorită cărţii sale adaptate pentru marele ecran "Atlasul norilor/ Cloud Atlas", în film jucând Tom Hanks şi Halle Berry. Următorul său roman, "The Bone Clocks", va fi lansat în mai puţin de o lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici