România a fost a şaptea sursă de spam la nivel mondial în primele două luni

România ocupă poziţia a şaptea, cu o cotă de 2,53%, în topul pentru primele două luni din 2010 al ţărilor din care provin mesajele electronice de tip spam, iar într-un clasament al oraşelor Bucureştiul se situează pe locul opt, cu 1%, potrivit unui studiu al companiei PandaLabs.

70 afișări
Imaginea articolului România a fost a şaptea sursă de spam la nivel mondial în primele două luni

România a fost a şaptea sursă de spam la nivel mondial în primele două luni

Totodată, în România sunt înregistrate 3,42% din IP-urile care generează mesaje spam, se arată în studiul realizat de furnizorul de soluţii de securitate informatică.

Cea mai importantă sursă de spam la nivel mondial este Brazilia, cu 13,76% din mesaje şi 8,6% din IP-uri, urmată de India (10,98% dim mesaje şi 8,6% din adrese), respectiv Coreea de Sud (6,32% din mesaje şi 4% din IP-uri).

Pe poziţiile următoare se sitează Vietnamul, SUA, Rusia şi România, Columbia, Marea Britanie, Polonia, China, Germania şi Argentina.

Topul oraşelor din care provin mesaje spam este condus de Seoul (4,64%), Hanoi (3,99%), New Delhi (1,67%), Bogota (1,33%), Sao paolo (1,19%), Bombay (1,13%), Bangkok (1,08) şi Bucureşti. Capitala României este urmată de Kiev (0,96% - locul nouă), Beijing (0,67% - locul 14) sau Moscova (0,57 - locul 18).

Pentru realizarea studiului, PandaLabs a analizat cinci milioane de email-uri spam, provenind de la un milion de IP-uri diferite.

Mesajele de tip spam sunt folosite mai ales pentru distribuirea de malware sau vânzarea de produse ilegale.

În primele trei luni din 2009, un studiu similar al PandaLabs identifica România pe locul trei în topul celor mai importante surse de spam, fiind la originea a 5,8% din aceste mesaje la nivel mondial. Primele două poziţii erau ocupate în ianaurie-martie 2009 de SUA (11,61%) şi Brazilia (11,5%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici