România are un stand propriu la piaţa de film de la Cannes

România va avea, pentru al cincilea an consecutiv, un pavilion individual în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, în Village International, la Marché du Film (12-21 mai), au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii organizatorilor, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.

37 afișări
Imaginea articolului România are un stand propriu la piaţa de film de la Cannes

România are un stand propriu la piaţa de film de la Cannes (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Marché du Film reprezintă cel mai important eveniment anual din industria filmului, la care participă un număr impresionant de producători, agenţi de vânzări, distribuitori, reprezentanţi ai televiziunilor, precum şi instituţii ale statului care îşi promovează oferta naţională. La Marché du Film au loc anual importante negocieri şi vânzări de filme şi proiecte, iar majoritatea ţărilor europene îşi promovează oferta de producţii, locuri de filmare şi proiecte.

Village International este un spaţiu special organizat în cadrul pieţei de film de la Cannes ce oferă posibilitatea fiecărei ţări să-şi promoveze cultura şi cinematografia autohtonă.

Reprezentanţii APFR au declarat că standul României la Cannes are o suprafaţă de 25 de metri pătraţi, la care se adaugă o terasă. Bugetul alocat pentru organizarea standului este de 60.000 de euro. La standul României vor fi prezenţi aproximativ 30 de producători, pentru a stabili contacte cu eventuali coproducători sau distribuitori, potrivit estimărilor APFR.

Pe lângă prezentări de piaţă, standul românesc de la Cannes are misiunea de a oferi cât mai multe informaţii despre activităţile cinematografice româneşti curente.

De la standul românesc nu va lipsi nici tradiţionala petrecere românească. Evenimentul va avea loc pe Croazetă, pe 14 mai.

În plus, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) va reedita pentru ediţia din acest an a festivalului catalogul "Shooting Romania", un compendiu ce pune România pe harta locurilor ideale de filmare şi trece în revistă tot ceea ce înseamnă industria cinematografică românească.

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc a primit de la Centrul Naţional al Cinematografiei o sumă de 184.000 de lei pentru organizarea standului României la ediţia din acest an a celebrului festival.

Ediţia a 63-a a Festivalului de Film de la Cannes se desfăşoară în perioada 12 - 23 mai. Anul acesta, România este reprezentată în secţiunea Un Certain Regard de peliculele "Aurora", de Cristi Puiu, şi "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean. Totodată, România va fi reprezentată în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes de scurtmetrajul "Căutare/ Quest", de Ionuţ Piţurescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici