România participă la Salonul de carte de la Paris

Nicolae Manolescu şi Eugen Negrici, care au lansat anul trecut "Istoria critică a literaturii române", respectiv "Iluziile literaturii române", vor participa la Salonul de carte de la Paris (13 - 18 martie), la o masă rotundă dedicată apariţiei celor două volume, anunţă ICR Paris.

86 afișări
Imaginea articolului România participă la Salonul de carte de la Paris

Nicolae Manolescu (Imagine: Mediafax Foto)

Lansarea albumului de fotografie "Roumanie" (Editions Michalon, 2008), de Liliana Nadiu, în prezenţa acesteia, va fi urmată de o prezentare a scriitorului Ştefan Agopian făcută de Eugen Negrici.

Programul românesc pentru ziua de 14 martie se va încheia cu o dezbatere privind literatura română în context european, între 1989 şi 2009, la care vor participa scriitorii Gabriela Adameşteanu şi Dumitru Ţepeneag, precum şi criticii Daniel Cristea Enache şi Paul Cernat.

Pe 15 martie, la Salonul de carte va fi prezentat un număr al revistei Confluences poétiques, lansat în 2008, care a fost dedicat poeţilor români contemporani. La eveniment vor participa Luis Mizon, Jean Portante, Magda Cârneci şi Linda Maria Baros.

În aceeaşi zi va fi prezentat romanul "Drumul egal al fiecărei zile", al Gabrielei Adameşteanu, tradus anul acesta la Gallimard şi aflat la a cincea ediţie în România.

Tot pe 15 martie, va avea loc masa rotundă dedicată volumelor "Istoria critică a literaturii române", de Nicolae Manolescu, şi "Iluziile literaturii române", de Eugen Negrici, cu participarea autorilor, alături de scriitorii Livius Ciocârlie şi Ion Bogdan Lefter.

Pe 17 martie va fi prezentată lucrarea "Revoluţia Română din Decembrie 1989 în context internaţional", de Ioan Scurtu, publicată în 2006, sub egida Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD).

Alături de autor, vor fi prezenţi directorul IRRD, Claudiu Iordache, şi traducătorul volumului în franceză, Jean-Louis Courriol.

În aceeaşi zi, actriţa şi producătoarea Raluca Sterian-Nathan îşi va prezenta volumul autobiografic "L'Âme tatouée".

Raluca Sterian-Nathan s-a născut la Bucureşti, a suferit alături de familia ei persecuţiile Gestapo-ului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar în 1964, a ajuns în Franţa.

Căsătorită cu editorul Jean-Jacques Nathan, ea s-a afirmat ca actriţă în spectacole după Ibsen şi Brecht, iar apoi ca producătoare de filme pentru cinema şi televiziune.

Volumul "L'Âme tatouée" (Editions l'Archipel, 2008), lansat, în noiembrie, la Ambasada României de la Paris, în prezenţa unor personalităţi precum Charles Aznavour, Nana Mouskouri, Charlotte Ramplingare şi Brigitte Fossey, are ca subiect viaţa ei în România şi apoi în Franţa, până în anul 1968.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici