România, reprezentată la Târgul cărţii de artă de la Stockholm de proiecte editoriale şi artistice

România va fi reprezentată la ediţia din acest an a Târgului dedicat cărţii de artă de la Stockholm (Stockholm Art Book Fair), care se va desfăşura între 17 şi 19 aprilie, de mai multe proiecte editoriale şi artistice.

110 afișări
Imaginea articolului România, reprezentată la Târgul cărţii de artă de la Stockholm de proiecte editoriale şi artistice

România, reprezentată la Târgul cărţii de artă de la Stockholm de proiecte editoriale şi artistice (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Institutul Cultural Român (ICR) de la Stockholm susţine participarea românească la cea de-a doua ediţie a Târgului dedicat cărţii de artă de la Stockholm, care se va desfăşura între 17 şi 19 aprilie, la Spritmuseum.

În acest an, organizatorii târgului au selectat drept reprezentant al României platforma PUNCH din Bucureşti, informează ICR.

PUNCH este o platformă de promovare a artiştilor, a micilor edituri specializate în artă, a organizaţiilor şi instituţiilor de profil. Este, de asemenea, librărie online, specializată în teorie şi practici contemporane în artă, fotografie, arhitectură şi design.

În cadrul Stockholm Art Book Fair, PUNCH urmează să prezinte o selecţie de publicaţii româneşti de artă recente, între care se numără şi "Cartea de vizită", un album realizat de Fabrik - 72+87, reprezentând o colecţie de 59 cărţi de vizită ce datează din prima parte a secolului XX. Albumul a primit distincţia "Honorary Appreciation" la concursul internaţional Best Book Design from All Over the World 2015 de la Leipzig.

Din selecţie vor mai face parte şi următoarele titluri: "Dear Money", o carte bazată pe un proiect inspirat de o lucrare a artistei Marina Albu şi concretizat în patruzeci de contribuţii ale artiştilor cu care a colaborat Salonul de proiecte, de la momentul înfiinţării lui până în anul 2013, şi "Serii. Multiplii. Realisme", un proiect fotografic al artistului român Nicu Ilfoveanu, având ca subiect monumentele publice ridicate în amintirea Primului Război Mondial în mediul rural.

Stockholm Book Art Fair este unul dintre cele mai tinere târguri de carte de artă din Europa, care atrage o selecţie internaţională diversă de editori, distribuitori şi librari specializaţi. Târgul se desfăşoară în cadrul Săptămânii Artei de la Stockholm (Stockholm Art Week), fiind una din atracţiile principale în acest context dinamic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici