România va avea "colţul" său la un festival de scurtmetraje din Franţa

Asociaţia culturală Esten'est organizează, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, standul românesc "Romanian Short Film Corner" din cadrul pieţei de filme a prestigiosului Festival Internaţional de Film de la Clermont-Ferrand (Franţa), ce are loc între 30 ianuarie şi 7 februarie.

20 afișări
Imaginea articolului România va avea "colţul" său la un festival de scurtmetraje din Franţa

România va avea "colţul" său la un festival de scurtmetraje din Franţa

Este pentru prima dată când România este reprezentată la acest nivel la cel mai important târg de scurtmetraje, Clermont-Ferrand alăturându-se astfel oraşelor Berlin şi Cannes pe harta pieţelor de film importante pe care ţara noastră este prezentă.

Profesioniştii prezenţi la Festivalul de la Clermont-Ferrand vor putea primi, la stand, informaţii despre filmele româneşti cu durata sub 30 de minute realizate în ultimii doi ani, companiile de producţie, cineaştii, tehnicienii şi actorii români. În catalogul alcătuit de Esten'est se găsesc toate scurtmetrajele importante produse în 2007 şi 2008, inclusiv titlurile care au făcut furori pe plan internaţional.

Astfel, nu lipsesc:

"Megatron" (regia Marian Crişan, 2008), câştigătorului trofeului Palme d'Or în 2008,

"O zi bună de plajă" (regia Bogdan Mustaţă, 2008), premiat cu Ursul de Aur la Berlin,

"Lampa cu căciulă" (regia Radu Jude, 2007), selecţionat în peste 70 de festivaluri din întreaga lume, câştigător al trofeului pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Sundance şi, totodată, cea mai premiată producţie de gen românească a tuturor timpurilor,

"Valuri" (regia Adrian Sitaru, 2007), câştigător al Leopardului de Aur la Locarno,

"Sinopsis docu-dramă" (regia Ciprian Alexandrescu, 2008) şi

"Târziu" (regia Paul Negoescu, 2008).

Catalogul cuprinde peste 35 de titluri de scurtmetraje de ficţiune, documentare şi animate, precum şi o listă a festivalurilor de film şi date de contact ale cineaştilor şi producătorilor români.

Cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj de la Clermont Ferrand se desfăşoară între 30 ianuarie şi 7 februarie 2009, iar piaţa de filme, ajunsă la cea de-a 24-a ediţie, este deschisă între 2 şi 7 februarie.

Standul care reprezintă ţara noastră este accesibil în toată această perioadă jurnaliştilor şi profesioniştilor prezenţi la Marche du film court.

În acest an, singurul film românesc aflat în competiţia festivalului este "La drumul mare", în regia lui Gabriel Sârbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici