"Romanian Wave", la Festivalul de Film de la Melbourne (Galerie Video)

Festivalul Internaţional de Film de la Melbourne, care va avea loc între 25 iulie şi 10 august, va dedica o secţiune noului val al cinematografiei româneşti, în cadrul căreia vor fi proiectate filmele unor regizori precum Cristian Nemescu, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu şi Cristi Puiu.

15 afișări
Imaginea articolului "Romanian Wave", la Festivalul de Film de la Melbourne (Galerie Video)

Regretatul regizor Cristian Nemescu

Secţiunea "Romanian Wave" aduce împreună zece filme româneşti, o atenţie deosebită fiind acordată producţiilor realizate de regretatul regizor Cristian Nemescu.

Astfel, vor fi proiectate patru filme - "California Dreamin'" (lungmetraj), "Marilena de la P7" (mediumetraj) şi scurtmetrajele "Mihai şi Cristina" şi "Poveste la Scara C", potrivit site-ului evenimentului.

De asemenea, sunt prezentate, în cadrul aceleiaşi secţiuni, două filme de Radu Muntean - "Hârtia va fi albastră" şi "Boogie", "A fost sau n-a fost ?" de Corneliu Porumboiu, "Moartea domnului Lăzărescu" de Cristi Puiu şi "Occident" de Cristian Mungiu.

Pe de altă parte, regizorii români Adrian Sitaru şi Marian Crişan sunt prezenţi în competiţia de scurtmetraj a festivalului, cu "Valuri" şi, respectiv, "Megatron" - film premiat cu Palme d'Or anul acesta, la Festivalul de la Cannes.

"Din centrul Europei a apărut un nou val cinematografic, caracterizat prin umorul negru şi estetica realistă" - astfel este prezentat noul val cinematografic pe site-ul evenimentului.

De asemenea, organizatorii menţionează că temele filmelor româneşti se întind "de la Revoluţia din 1989 până la oamenii de rând care încearcă să îşi trăiască viaţa de zi cu zi".

"California dreamin' (Nesfârşit)"

"Marilena de la P7"

"Mihai şi Cristina"

"Poveste la scara C"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici