"Românii au talent" de vineri - cel mai bun rating pentru o emisiune de divertisment din România

Ediţia de vineri a show-ului "Românii au talent" de la Pro TV a fost, la nivel de rating în mediul comercial, cea mai bună ediţie a unei emisiuni de divertisment din România, de când s-a introdus sistemul de măsurare al audienţelor cu people metere, informează postul TV.

748 afișări
Imaginea articolului "Românii au talent" de vineri - cel mai bun rating pentru o emisiune de divertisment din România

"Românii au talent" de vineri - cel mai bun rating pentru o emisiune de divertisment din România

Conform Katar Media, Pro TV a obţinut vineri, în intervalul 20:28 - 23:04, la nivelul publicului comercial - din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani - o medie de rating record de 25,3 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 54 de procente, în timp ce Antena 1 a obţinut 3,5 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 7,4 procente. Lucrurile au stat la fel şi la nivelul întregului public din mediul urban, unde show-ul "Românii au talent" conduce detaşat cu o audienţă medie de 24,6 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 46,9 procente, în timp ce Antena 1, clasată pe locul al doilea, a obţinut 3,7 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 7 procente.

La nivelul întregii populaţii din România, Pro TV a obţinut pe toată durată emisiunii o medie de aproape 5 milioane de telespectatori care au urmărit emisiunea. În minutul de aur al emisiunii, aproape 6 milioane de telespectatori la nivelul întregii populaţii din România se uitau la Pro TV. La nivelul publicului comercial, în minutul 21:42, show-ul a obţinut o audienţă de 32,1 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 65,3%, în timp ce Antena 1 obţinea 1,4 puncte de rating şi 2,7%.

Bucureştiul a venit cu talente neaşteptate. Primii care au intrat în scenă au fost membrii orchestrei de legume, Minestrone Band. Originari din Sfântu Gheorghe, aceştia s-au prezentat cu mari emoţii la "Românii au talent", fiind primul concurs de o asemenea amploare la care participă. Ideea lor originală de a transformă legumele în instrumente muzicale i-a vrăjit pe cei trei juraţi. "Aţi fost geniali! Mi s-a părut inedit, interesant şi vă felicit din toată inima!", le-a spus Mihai Petre la finalul numărului lor. "A fost un exemplu de muzică sănătoasă! Este genul de talent pe care vreau să-l văd tot mai des la 'Românii au talent', a adăugat şi Andi Moiesecu.

Următorul talent care a impresionat în Capitală a fost tânărul Regep Ialcin, în vârstă de 18 ani. Părinţii lui sunt de origine turcă, însă de la 2 ani el a crescut într-un centru de plasament. Vocea de contratenor cu care a uimit vineri seară la Pro TV şi-a descoperit-o pe când avea 13 - 14 ani, iar cursurile de canto le-a început abia acum un an. "Oameni ca tine căutăm!", i-a spus Andra la finalul numărului său, iar tânărul a trecut cu trei "DA" în etapă următoare.

Deşi se părea că din marea de talente de la Constanţa nu iese nimic la suprafaţă, State Marina Alexandra a fost cea care a demonstrat juriului că lucrurile stau altfel. Contorsionista în vârstă de 16 ani i-a lăsat fără replică pe cei trei juraţi, care au trimis-o cu trei "DA" în etapa următoare.

Oltenia a fost la înălţime. Radu Ionescu, în vârstă de 16 ani, din Craiova, a vrăjit atât publicul, cât şi juriul cu chitara sa. Până în clasa a V-a acesta a studiat pianul, după care a trebuit să aleagă un nou instrument. A fost mereu susţinut de fratele său, Andrei Ionescu, jucător de fotbal legitimat la Universitatea Craiova şi apoi la Steaua. Pe lângă chitară, Radu îşi doreşte să ajungă şi el fotbalist şi mărturiseşte că este foarte mândru de fratele lui. Până atunci însă, Radu a reuşit să demonstreze că stăpâneşte cum nu se poate mai bine chitara şi a cucerit juriul de la "Românii au talent". "Eşti bun! Eşti foarte, foarte bun! Bravo!", a declarat Andi Moisescu, în timp de Mihai Petre i-a spus: "Pe lângă faptul că eşti super talentat, cred că eşti şi un băiat special!".

Unul dintre cele mai emoţionante momente ale serii a fost prezentat de trupă No Limit, o trupă de dans ai cărei membrii sunt hipoacuzici. Deşi nu pot auzi muzică, tinerii au demonstrat că asta nu îi împiedică să danseze şi să bucure de fiecare moment petrecut pe scenă. Prestaţia lor a ridicat nu doar sala, ci şi juriul în picioare, ba mai mult au impresionat-o pe Andra până la lacrimi. "Vă iubesc foarte mult! Ştiu cât de greu vă este, pentru că am şi eu pe cineva în famile aşa şi este de toată admiraţia ce faceţi. Nu am cuvinte să va pot spune cât de mult vă iubesc!", le-a spus ea. Aceleaşi cuvinte au venit şi partea celorlalţi doi juraţi. "Marele premiu este de 120.000 de premiu, dar cel mai mare premiu valorează cu mult mai mult, iar acest premiu l-am câştigat eu pentru că am avut ocazia să vă văd!", le-a spus Andi Moisescu. "Aţi dansat mult mai ritmic decât mulţi dansatori pe care i-am văzut în viaţa mea. Nu numai că nu aţi ieşit din ritm, dar aţi creat muzică. Vă mulţumesc!", a spus şi Mihai Petre.

Moldova nu s-a lăsat mai prejos şi şi-a scos la înaintare talentele. Trupa Somina a fost fără doar şi poate una dintre marile suprize ale serii. Deşi la început juriul le-a privit cu reticenţă, numărul lor i-a lăsat însă pe juraţi fără cuvinte. Cele două doamne au venit şi cu un mesaj special, militând pentru egalitate şi luptă împotrivă discriminării. "Ne-aţi făcut-o!", a declarat la finalul prestaţiei lor Andi Moisescu. "Vreau să vă mulţumesc că aţi început atât de prost. Mi-aţi oferit cea mai mare surpriză din seara asta!", le-a spus şi Mihai Petre, cele două mergând în etapa următoare cu doi "DA".

Corul "Gheorghe Cucu" din Vaslui a fost un alt număr surprinzător al serii. Corul, înfiinţat în 2005, numără circa 40 de persoane, care se întâlnesc săptămânal pentru repetiţii la Clubul Pensionarilor din Vaslui. Fiecare dintre ei a lucrat în alt domeniu decât muzica, însă această pasiune îi uneşte acum, la vârsta a treia, ba mai mult este o metodă de întinerire, aşa cum o numesc ei.

Mihai Toderică a promis încă de la început că numărul lui îl va suprinde chiar şi pe Mihai Petre şi aşa a fost. În vârstă de 25 de ani, Mihai lucrează ca agent comercial, însă şi-a dorit sa vină la "Românii au talent" pentru a crea un show de entertainment. Talentul şi l-a descoperit în urmă cu 3 - 4 ani, părintii lui nu ştiu încă nimic despre asta, urmând să îl vadă pentru prima oară la Pro TV. Elasticitatea tânărului din Iaşi a fost total neaşteptată. "Eşti un talent ciudat, dar aş vrea să te văd mai departe!", i-a spus Mihai Petre, tânărul obţinând trei "DA".

Ediţia de vineri a adus în faţa telespectatorilor talente neaşteptate, emoţionante şi care au stârnit reacţii incredibile din partea celor trei juraţi: Andra, Mihai Petre şi Andi Moisescu. Emoţia şi tensiunea au ajuns la asemenea cote, încât Andra a fost pusă la grea încercare atunci când unul dintre concurenţi, în timpul numărului său, a mimat leşinul. Andra s-a speriat atât de tare, încât i-au dat lacrimile imediat. Când a văzut că totul nu fusese decât o glumă, pe care niciunul dintre membrii juriului nu a gustat-o, tot ce a putut să-i spună concurentului a fost "Du-te acasă!".

Tot în cea de-a patra ediţie a show-ului, Mihai Petre a fost invitat la dans de o doamnă de peste 80 de ani. Ajunsă pe scenă, doamna a ţinut neapărat să danseze un vals sau un tango cu juratul emisiunii, iar dorinţa i-a fost indeplinită.

Prezenţa lui Smiley şi a lui Pavel Bartoş nu putea trece neobservată nici de această dată. La Constanţa, cei doi au apărut pe scenă alături de Nea Marin într-o demonstraţie de dans popular pe muzică drum&bass care a ridicat sala în picioare. La Iaşi, Pavel Bartoş a făcut o demonstraţie a talentului său de…pompier. O trupă care a încercat să impresioneze juriu cu un spectacol cu flăcări a avut ceva probleme la final, cand au fost nevoiţi să stingă focul. Atent la tot ce se întâmpla pe scenă, Pavel a venit cu extinctorul în timp ce aceştia ascultau reacţiile juriului şi a rezolvat problema.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici