Românii, polonezii şi grecii frecventează cel mai rar sălile de teatru, operă şi balet

Doar 6,7% din populaţia României merge de cel puţin patru ori pe an la concerte, piese de teatru, operă sau balet, fruntaşii clasamentului fiind cetăţenii din Slovenia şi Luxemburg, potrivit datelor din 2015 consemnate într-un raport al Eurostat.

419 afișări
Imaginea articolului Românii, polonezii şi grecii frecventează cel mai rar sălile de teatru, operă şi balet

Românii, polonezii şi grecii frecventează cel mai rar sălile de teatru, operă şi balet (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU/ MEDIAFAX FOTO)

Slovenii frecventează cel mai des spectacolele live precum concerte, piese de teatru sau de balet. În 2015, 27,7% din populaţie declara că a fost la spectacole live de cel puţin patru ori. În clasament, Slovenia este urmată de Luxemburg (26,8%), Finlanda (23,9%) şi Austria (21,8%).

La polul opus sunt polonezii (3,7%), grecii (4,6%), românii (6,7%) şi bulgarii (6,7%).

În total, 13,6% din populaţia Uniunii Europene a participat la spectacole live de cel puţin patru ori în 2015.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici