HBO s-a oferit să plătească 250 000 de dolari hackerilor pentru a amâna publicarea unor documente confidenţiale

Canalul american HBO, victima unui atac informatic de mare amploare, s-a oferit să plătească 250 000 de dolari grupului de hackeri care a furat documente confidenţiale, printre care şi scenarii inedite ale serialului ''Game of Thrones", informează Reuters.

2920 afișări
Imaginea articolului HBO s-a oferit să plătească 250 000 de dolari hackerilor pentru a amâna publicarea unor documente confidenţiale

HBO s-a oferit să plătească 250 000 de dolari hackerilor pentru a amâna publicarea unor documente confidenţiale

Potrivit Reuters şi publicaţiei Variety, HBO s-a oferit să plătească o recompensă, practică des întâlnită în companii atunci când hackerii descoperă vulnerabilităţi în sistemele informatice.

"Aveţi avantajul de a ne fi surprins", a declarat un membru al echipei tehnologice a HBO. "În spiritul cooperării profesionale, vă solicităm să vă prelungiţi termenul pentru o săptămână."

Totuşi, oferta nu pare să-i fi convins pe hackeri, aceştia solicitând o recompensă de câteva milioane de dolari. Aceştia au ameninţat că vor să face publice documente şi informaţii confidenţiale ale HBO..

Hackerii susţin că au pus mâna pe aproximativ 1,5 terabiţi de date care conţin filme, scenarii, documente personale şi alte informaţii sensibile, potrivit unui filmuleţ semnat "M. Smith" care a circulat pe internet săptămâna aceasta. HBO a precizat că a cerut ajutorul companiilor de securitate cibernetică şi al poliţiei pentru a răspunde acestui atac.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici