Romanul "Frumoasele ruine", de Jess Walter, lansat sâmbătă, la Târgul de Carte Gaudeamus - FRAGMENT din volum

Romanul "Frumoasele ruine", scris de Jess Walter, care a apărut în colecţia "Biblioteca Polirom", fiind disponibil şi în ediţie digitală, va fi lansat sâmbătă, de la ora 13.30, la cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură.

175 afișări
Imaginea articolului Romanul "Frumoasele ruine", de Jess Walter, lansat sâmbătă, la Târgul de Carte Gaudeamus - FRAGMENT din volum

Romanul "Frumoasele ruine", de Jess Walter, lansat sâmbătă, la Târgul de Carte Gaudeamus

Cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc de miercuri până duminică, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

La evenimentul moderat de Bogdan-Alexandru Stănescu vor participa Virginia Costeschi, Cristian Teodorescu şi Bedros Horasangian, potrivit reprezentanţilor editurii Polirom.

FRAGMENT DIN ROMANUL ”FRUMOASELE RUINE”

"Frumoasele ruine" este o incursiune plină de surprize în culisele fabricii de vise a filmului hollywoodian, mustind de intrigi perfide, aventuri amoroase şi invidii mocnite. Povestea începe în 1962, în peisajul idilic de pe ţărmurile stâncoase ale Mării Ligurice, cu întâlnirea dintre efemera starletă Dee Moray şi italianul Pasquale Tursi, un tânăr proprietar de pensiune. Pasquale, îndrăgostit de starletă, află că Dee Moray, care părea bolnavă de cancer, este de fapt gravidă. Acesta pare a fi şi motivul pentru care actriţa, venită în Italia pentru turnarea filmului "Cleopatra", este îndepărtată de pe platou de producătorul Michael Deane. Însă povestea lui Dee Moray are mai multe taine, care ies la iveală abia după 50 de ani, când protagoniştii de odinioară se reîntâlnesc în chip surprinzător şi îi implică în istoria lor pe tânăra asistentă a longevivului Deane şi pe un scriitor ratat, dornic să cucerească Hollywoodul. Cu un umor dulce-amar şi o melancolie contracarată permanent de ironie, Jess Walter urmăreşte destinele tuturor acestor personaje printr-un şir de poveşti ce alcătuiesc un tablou al destinelor umane.

Traducerea din limba engleză a cărţii şi notele îi aparţin Danei Crăciun.

Jess Walter, născut în 1965, este unul dintre autorii prestigioşi ai noii generaţii de prozatori americani. Născut în Spokane, statul Washington, Walter a studiat la Eastern Washington University şi a făcut carieră în jurnalism, scriind articole, eseuri şi cronici pentru The New York Times, The Washington Post şi The Boston Globe. Ca scriitor, a publicat până în prezent şase romane şi un volum de povestiri, pentru care a obţinut mai multe premii naţionale, care l-au propulsat în atenţia criticilor literari şi au cucerit un public larg.

Jess Walter a debutat în 2001 cu romanul "Over Tumbled Graves", urmat de "The Land of the Blind" (2003), "Citizen Vince" (2005), "The Zero" (2006), "The Financial Lives of the Poets" (2009) şi "Beautiful Ruins" (2012). În 2013 a publicat volumul de proză scurtă intitulat "We Live in Water", în care sunt incluse texte apărute în antologii şi reviste cu circulaţie naţională precum Harper's, Esquire, Playboy, ESPN The Magazine etc. În 2005, prozatorul a primit premiul Edgar Allan Poe pentru cel mai bun roman al anului, cu "Citizen Vince", iar, în 2006, s-a numărat printre finaliştii National Book Award, cu "The Zero". Cel mai recent roman al său, "Beautiful Ruins", a ajuns pe prima poziţie în topul The New York Times şi a fost cotat drept una dintre cele mai bune cărţi ale anului în Esquire, The Washington Post, The New York Times şi la National Public Radio. Cărţile lui Jess Walter sunt traduse în peste 30 de limbi, cu un succes similar cu cel avut pe plan naţional. În prezent, autorul trăieşte în Spokane, în locurile sale natale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici