Romtelecom a scos din toate grilele sale televiziunea de filme MGM

Romtelecom a scos din grilele sale (DTH, IPTV şi cablu) televiziunea MGM, reprezentanţii companiei precizând că a fost luată această decizie în urma unei analize a preferinţelor clienţilor pentru canalele de filme oferite.

1285 afișări
Imaginea articolului Romtelecom a scos din toate grilele sale televiziunea de filme MGM

Romtelecom a scos din toate grilele sale televiziunea de filme MGM

Potrivit mai multor sesizări făcute de abonaţi ai Romtelecom pe pagina oficială de Facebook a companiei, televiziunea de filme MGM nu mai poate fi recepţionată nici în grila de satelit şi nici în grila IPTV a Romtelecom, de la începutul acestui an.

La rândul său, Romtelecom a precizat, pe aceeaşi pagină de Facebook, că televiziunea MGM a fost eliminată "în urma unei analize a preferinţelor clienţilor companiei pentru canalele de filme din grila oferită de Romtelecom".

"La acest moment, numărul de canale oferit abonaţilor este conform contractelor semnate cu aceştia. Totodată, vă asigurăm că suntem preocupaţi să oferim clienţilor noştri conţinut TV diversificat şi de calitate, de aceea, analizăm în permanenţă optimizarea grilei şi adăugarea celor mai noi şi mai urmărite canale TV. Vă mulţumim pentru înţelegere", a spus Romtelecom.

Contractul privind distribuţia pe Romtelecom (DTH şi IPTV) a televiziunii MGM a expirat pe 31 decembrie 2013, după cum au confirmat luni, pentru agenţia MEDIAFAX, reprezentanţii companiei Romtelecom.

Totodată, Romtelecom activează şi pe piaţa de cablu din România, prin intermediul societăţii NextGen Communications.

Televiziunea MGM a fost scoasă şi din grila NextGen la începutul lunii ianuarie, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii companiei Romtelecom.

Aceştia au precizat că în prezent nu se poartă negocieri pentru reluarea difuzării MGM pe Romtelecom şi NextGen.

"La acest moment, nu se poartă negocieri cu reprezentanţii MGM, dar, în măsura în care, pe viitor, rezultatele analizelor privind preferinţele telespectatorilor vor arăta un interes mai mare din partea acestora pentru acest canal, nu excludem reluarea discuţiilor pentru reintroducerea acestuia în grila Romtelecom", au precizat reprezentanţii companiei Romtelecom.

Pe de altă parte, Romtelecom a anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX pe 16 ianuarie, că şapte televiziuni în format High Definition - AXN HD, History HD, Sundance HD, Shorts HD, iConcerts HD, FashionTV HD şi Filmbox HD - au fost lansate promoţional în grila de canale a Romtelecom.

Romtelecom este acţionar la Cosmote România, al treilea operator local de telefonie mobilă, cu o participaţie de 30%, şi la NextGen Communications, o companie care activează pe piaţa telecom din 2008, unde deţine toate acţiunile. NextGen furnizeză servicii de internet, televiziune prin cablu şi telefonie fixă în peste 120 de localităţi urbane şi rurale.

Televiziunea de filme MGM face parte din portofoliul Chello Central Europe, la rândul său parte a companiei Chellomedia, care a fost deţinută până anul trecut de grupul american de telecomunicaţii Liberty Global Inc. Liberty Global Inc. este prezent şi pe piaţa telecom din România prin intermediul companiei UPC România.

În 28 octombrie 2013, compania americană AMC Networks a anunţat că va prelua de la Liberty Global Inc. divizia de conţinut - Chellomedia -, care operează mai multe televiziuni, inclusiv în România, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 750 de milioane de euro.

Chello Central Europe este unul dintre cei mai importanţi furnizori de conţinut din Europa Centrală. Portofoliul său de televiziuni din România include: MGM, Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network şi Shorts TV. Televiziunile operate de compania Chello Central Europe sunt reprezentate în România de societatea Tematic Cable SRL (distribuţie) şi de Indoor Media Group (promovare), în condiţiile în care biroul din Bucureşti al Chello a fost închis pe 30 septembrie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici