Roşca Stănescu: Nu s-a pus problema să preiau Adevărul; Corneţeanu a dat un comunicat calomnios

Sorin Roşca Stănescu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că nu s-a pus niciodată problema ca el să preia conducerea Adevărul Holding sau a ziarului Adevărul, deşi e prieten cu Dinu Patriciu şi a apreciat că Răzvan Corneţeanu a dat un comunicat "calomnios şi jegos", temându-se de această variantă.

71 afișări
Imaginea articolului Roşca Stănescu: Nu s-a pus problema să preiau Adevărul; Corneţeanu a dat un comunicat calomnios

Roşca Stănescu: Nu s-a pus problema să preiau Adevărul; Corneţeanu a dat un comunicat calomnios (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu sunt prieten cu Dinu Patriciu (...) dar vreau să vă spun că niciodată nu am discutat despre această ipoteză ca eu să preiau Adevărul, nici măcar o dată. Nici nu se pune problema. E un scenariu lansat pe piaţă de gaşca lui Corneţeanu", a declarat Roşca Stănescu.

Potrivit unor surse, Dinu Patriciu i-ar fi reproşat, într-o şedinţă care a avut loc miercuri seară, lui Răzvan Corneţeanu că în comunicatul de presă remis marţi de Adevărul Holding, privind decizia Acces Press de a scoate revista Kamikaze de la comercializare, a apărut numele lui Sorin Roşca Stănescu, "prietenul său" (al lui Patriciu, n.r.), "deşi nu e nici primul, nici ultimul comunicat dat de Adevărul Holding la care să aibă ceva de comentat Dinu Patriciu".

Cu privire la acest lucru, Roşca Stănescu a declarat: "Corneţeanu a dat un comunicat calomnios şi jegos pentru că în capul domniei lui eu vreau să îi iau locul. Deşi sunt atât de bun prieten cu Patriciu, nici măcar nu am vizitat sediul Adevărul până acum".

Emilian Isăilă, prim-redactor-şef adjunct al Adevărul, scrie, pe contul de Twitter, că "Cea mai mare nelinişte la această oră e zvonul tot mai persistent că Roşca Stănescu e în cărţi pentru preluarea redacţiei". De asemenea, mai multe surse din redacţia Adevărul au declarat că zvonul privind venirea lui Roşca Stănescu la conducerea redacţiei a fost alimentat şi în şedinţa de sumar de dimineaţă.

În prezent, angajaţii Adevărul aşteaptă o poziţie oficială de la conducerea holdingului.

Totodată, el scrie că Grigore Cartianu se află în şedinţă cu Dinu Patriciu şi Peter Imre şi că "se pare că prima măsură a lui Imre va fi închiderea localelor".

Directorul general Răzvan Corneţeanu, directorul executiv Hadrian Mateescu şi redactorii-şefi Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu, alături de alţi manageri din Adevărul Holding, au demisionat din trust.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici