RSF se declară "şocată" că francezii răpiţi în Somalia s-au prezentat ca jurnalişti

Organizaţia Reporters sans Frontieres (RSF) s-a declarat "şocată" de atitudinea celor doi "consilieri" din cadrul serviciilor de informaţii franceze răpiţi în Somalia, care s-au prezentat ca jurnalişti, subliniind că "a fi jurnalist nu este o acoperire".

17 afișări
Imaginea articolului RSF se declară "şocată" că francezii răpiţi în Somalia s-au prezentat ca jurnalişti

RSF se declară "şocată" că francezii răpiţi în Somalia s-au prezentat ca jurnalişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Reporters sans Frontieres este şocată de atitudinea celor doi agenţi guvernamentali francezi care s-au dat drept jurnalişti la hotelul din Mogadiscio", declară organizaţia de apărare a drepturilor jurnaliştilor.

"A fi jurnalist nu este o acoperire. Este o meserie. Suntem şocaţi de felul în care au procedat. Aceşti doi consilieri, cărora le dorim, bineînţeles, să fie eliberaţi rapid, se aflau în misiune oficială şi nu aveau nevoie să recurgă la acest procedeu pentru a se acoperi. Atitudinea lor pune în pericol jurnaliştii, într-o regiune în care aceştia sunt deja (în pericol)", a subliniat RSF.

Cei doi "consilieri" din cadrul serviciilor de informaţii franceze, aflaţi în misiune în Mogadiscio, unde ofereau ajutor în domeniul securităţii Guvernului somalez, au fost răpiţi marţi de un grup de bărbaţi înarmaţi, în hotelul Sahafi din sudul capitalei somaleze.

Răpitorii acestora, zece membri ai unei miliţii, i-au dezarmat pe agenţii de securitate ai hotelului unde aceştia s-au înregistrat ca jurnalişti, potrivit unui poliţist somalez şi conducerii hotelului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici