Rupert Murdoch, într-o înregistrare AUDIO difuzată în premieră: Poliţia britanică este demnă de ruşine

Magnatul media Rupert Murdoch a calificat drept demnă de "ruşine" ancheta poliţiei împotriva jurnaliştilor de la News International, filială a grupului News Corp, într-o înregistrare ascunsă a discuţiei cu angajaţii ziarului The Sun şi difuzată miercuri de televiziunea britanică.

133 afișări
Imaginea articolului Rupert Murdoch, într-o înregistrare AUDIO difuzată în premieră: Poliţia britanică este demnă de ruşine

Rupert Murdoch (Imagine: AFP/ Mediafax Foto/ Mediafax Foto)

Om de afaceri de origine australiană, Murdoch a fost nevoit să închidă în 2011 ziarul tabloid News of the World, publicaţia cu cel mai mare tiraj din presa britanică, suspectat că ar fi interceptat convorbirile a sute de persoane, celebre sau necunoscute, cu scopul de a obţine profit la începutul anilor 2000.

Poliţia investighează în prezent plăţile pretinse de către oficialii guvernamentali în schimbul unor informaţii.

În înregistrarea obţinută de către Channel 4 News, Murdoch afirmă că aceste plăţi fac parte din "cultura Fleet Street" - un cartier istoric al presei din Londra.

"Vorbim acum de plăţile pentru a avea surse din poliţie: de peste o sută de ani se întâmplă acest lucru", i-a spus Murdoch unui angajat. "Nu noi am inventat asta".

Murdoch consideră, de asemenea, că ancheta poliţiei asupra grupului său media este o "ruşine", adăugând: "ideea că poliţiştii vă urmăresc pe voi şi pe familiile voastre până în pat, la ora şase dimineaţa, este incredibilă!".

Magnatul media a sugerat că intenţia de a oferi poliţiei documentele "a fost o eroare" : "În această atmosferă, la acest moment, este ca şi cum am zice - «priviţi, noi suntem o carte deschisă, noi vă vom arăta totul». Chiar şi avocaţii s-au îmbogăţit analizând milioanele de mail-uri", a adăugat Murdoch.

După difuzarea la televiziune a acestei înregistrări ascunse, News Corp a publicat un comunicat, declarând că "nici o altă societate nu a făcut atâtea pentru a identifica ce a fost greşit şi nu a recompensat victimele, asigurând că astfel de erori nu vor mai fi comise pe viitor".

În momentul înregistrării, Murdoch a dat dovadă de o "empatie de înţeles" faţă de salariaţii ziarului The Sun, care face parte din grupul media, informează comunicatul.

Deputatul laburist Tom Watson, care a jucat un rol important în descoperirea cazului privind interceptările, a îndemnat poliţia să-l tragă la răspundere pe Rupert Murdoch în legătură cu aceste înregistrări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici