Rupert Murdoch vrea să cumpere platforma de televiziune prin satelit Canal+ din Spania

News Corporation, grupul de media controlat de magnatul Rupert Murdoch, intenţionează să intre pe piaţa de televiziune prin satelit din Spania, prin achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al platformei Direct to Home (DTH) Canal+.

109 afișări
Imaginea articolului Rupert Murdoch vrea să cumpere platforma de televiziune prin satelit Canal+ din Spania

Rupert Murdoch (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

News Corporation vrea să intre pe piaţa de televiziune pay-TV (cu plată) din Spania prin achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinut de grupul de telecomunicaţii Prisa TV la platforma Canal+, care era cunoscută până în octombrie 2011 sub denumirea "Digital+", informează broadbandtvnews.com.

Prisa TV se află în tratative pentru a-şi vinde cele 56% din acţiunile pe care le deţine la platforma Canal+, la care compania spaniolă de telecomunicaţii Telefónica deţine un pachet minoritar de acţiuni (22%). Cel de-al treilea acţionar al platformei Canal+ (22%) este Mediaset.

News Corporation ar fi început deja discuţiile cu Telefónica, pentru a intra în acţionariatul platformei Canal+.

Totodată, Telefónica a făcut grupului Prisa TV o ofertă de 900 de milioane de euro pentru a prelua operaţiunile Canal+, această sumă fiind considerată insuficientă de către Prisa, lăsând drumul deschis pentru implicarea unei a treia părţi în acest business. Compania Prisa are o valoare estimată la 3,87 miliarde de euro.

Rupert Murdoch mai deţine prin News Corp. şi operatorii de telecomunicaţii British Sky Broadcasting Group (BSkyB) şi Sky Deutschand. Experienţa News Corporation în domeniul televiziunii prin satelit ar fi un avantaj pentru Prisa, care a pierdut 28.350 de abonaţi la operaţiunile sale prin satelit în primul trimestru. Prisa are în prezent 1.691.281 de abonaţi.

Grupul media News Corporation, deţinut de magnatul Rupert Murdoch, trebuie să finalizeze până la sfârşitul lunii iunie proiectul său de scindare, în companii diferite, a diviziei editoriale de activităţile de divertisment.

Divizia de cinema şi televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News - va fi separată de cea care include ziarele şi operaţiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte publicaţii precum Wall Street Journal, The Times of London, The Australian, New York Post, Herald Sun, precum şi editura HarperCollins. Conform experţilor, divizia editorială va fi mult mai mică decât cea de entertainment.

Familia Murdoch va păstra în continuare controlul efectiv asupra ambelor divizii rezultate în urma scindării.

Scindarea trustului într-o divizie editorială şi una de divertisment a fost aprobată pe 28 iunie 2012 de consiliul de administraţie al grupului News Corporation. Conform analiştilor de la Wall Street Journal şi Reuters, manevra are rolul de a proteja activităţile de televiziune şi producţie de filme, mai profitabile, de cele editoriale, mai ales pe fondul scandalului interceptărilor telefonice, care a afectat numeroase publicaţii britanice aparţinând acestui grup media. În contextul scindării, grupul News International şi-a schimbat numele în NI Group Limited.

Pierderile nete înregistrate de noua structură de publishing a News Corp., pe anul financiar care se încheie pe 30 iunie, sunt estimate la 1,89 miliarde de dolari, în timp ce veniturile companiei ar putea fi de 9,14 miliarde de dolari, mai scrie Bloomberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici