Ruşii fac cozi să vadă filmul „Barbie”, în ciuda cenzurii

Proiecţia este interzisă, dar teatrele şi cinematografele organizează vizionări în secret.

159 afișări
Imaginea articolului Ruşii fac cozi să vadă filmul „Barbie”, în ciuda cenzurii

Ruşii fac cozi să vadă filmul „Barbie”, în ciuda cenzurii

În timp ce libertăţile civile se reduc, războiul de invazie continuă şi moneda scade, se pare că lumina de la capătul tunelului rusesc este roz.

În ciuda sancţiunilor internaţionale, a boicotului studiourilor de la Hollywood şi a anatemei Kremlinului, cozile în faţa cinematografelor care o arată ilegal pe Barbie se lungesc pe zi ce trece. În cinematografele marilor oraşe precum Moscova se înregistrează un triumf al baloanelor roz.

Oficial, filmul nu poate fi văzut în Rusia: Putin l-a calificat drept „contrar obiectivelor de păstrare şi întărire a valorilor spirituale tradiţionale ale naţiunii”.

Dar cenzura Kremlinului a fost ocolită inteligent cu mijloace imaginative. Copii ale filmului interzis au fost obţinute din ţările învecinate de limbă rusă sau prin hacking.

Apoi, pentru a evita probleme de box office - explică BBC - cinematografele au pus în vânzare bilete pentru scurtmetraje produse în Rusia. Nu există afişe, reclame, aşa cum se întâmplă de obicei cu marile filme de la Hollywood, iar singura modalitate de a afla locaţia şi ora proiecţiilor este prin gura în gură sau prin reţelele sociale ale cinematografului.

Pentru a ascunde şi mai mult adevărata natură a proiecţiei, Barbie a fost redenumită „Speed ​​Dating” sau menţionată în programe ca un misterios „serviciu înainte de spectacol”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici