S&P a îmbunătăţit ratingul companiei Central European Media Enterprises

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a îmbunătăţit, luni, ratingul Central European Media Enterprises (CME), companie care deţine posturile de televiziune PRO TV, Acasă TV, PRO Cinema, PRO TV Internaţional şi Sport.ro, de la "BB minus" la "BB", perspectiva fiind stabilă.

1 afișare

De asemenea, ratingul acordat obligaţiunilor emise de companie a fost îmbunătăţit la "BB minus", de la nivelul "B plus".

"Îmbunătăţirea ratingurilor reflectă creşterea constantă a bazei de profitabilitate a companiei şi reducerea corespunzătoare a gradului de îndatorare", a declarat analistul S&P Anna Overton.

CME continuă să înregistreze rate bune de creştere pe pieţele sale de publicitate TV, beneficiind de îmbunătăţirea mediului de afaceri. În plus, grupul a sporit controlul deţinut asupra operaţiunilor sale pe toate pieţele, la 80-100%, cu excepţia Ucrainei.

Creşterea constantă a veniturilor din publicitate, combinată cu participaţiile crescute deţinute la subsidiarele consolidate au avut ca rezultat o mai bună generare de fonduri, precum şi un nivel ridicat al circulaţiei capitalului comparativ cu anul 2005.

Ratingul este totuşi limitat de gradul ridicat de concentrare a profitabilităţii la un singur canal de televiziune din Cehia, TV Nova, care contribuie cu aproape 50% la profitul EBITDA (profitul înainte de plata dobânzilor, taxelor, includerea deprecierii şi a amortizării) al grupului, şi la canalele de televiziune din România.

Nivelul ratingurilor este influenţat şi de natura ciclică a pieţelor de publicitate TV pe care operează grupul şi de posibila implicare politică şi a autorităţilor de reglementare.

Aceşti factori sunt compensaţi într-o proporţie semnificativă de poziţia de lider de piaţă deţinută de CME pe patru din cele şase state unde este prezentă, predictibilitatea ridicată a veniturilor pe termen scurt, precum şi de faptul că produce emisiuni locale.

"S&P anticipează că maturitatea operaţională a activelor de bază ale CME în domeniul televiziunii va continua să se transpună în generarea solidă de fonduri", a arătat Overton.

Grupul va continua, potrivit S&P, să îşi finanţeze expansiunea pe pieţe mai riscante printr-un mix de obligaţiuni şi acţiuni.

CME, care deţine posturi de televiziune în Cehia, România, Slovacia, Slovenia, Croaţia şi Ucraina, a obţinut un profit operaţional de 87 milioane dolari în trimestrul doi, în creştere cu 38%, şi de 127 milioane dolari la şase luni, în creştere cu 32%. Veniturile totale în trimestrul doi ale CME au fost de 216,28 milioane dolari, iar la jumătatea anului au ajuns la 364,19 milioane de dolari.

Compania CME este listată pe bursa americană NASDAQ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici