Samuel Huntington, autorul Ciocnirii civilizaţiilor, a decedat

Politologul Samuel Huntington, autorul eseului Ciocnirea civilizaţiilor, a murit la 24 decembrie, la vârsta de 81 de ani, la Martha's Vineyard, în statul american Massachusetts, a anunţat sâmbătă universitatea Harvard pe site-ul său de Internet.

64 afișări
Imaginea articolului Samuel Huntington, autorul Ciocnirii civilizaţiilor, a decedat

Samuel Huntington, autorul Ciocnirii civilizaţiilor, a decedat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fost profesor la prestigioasa universitate Harvard, Samuel Huntington nu a încetat să susţină cursuri decât în 2007, după 58 de ani, a precizat universitatea în mesajul postat pe site-ul său de Internet.

El este autor, coautor sau editor la 17 lucrări şi 90 de articole ştiinţifice despre politica americană, democratizare, politică militară, strategie sau politica dezvoltării, precizează universitatea.

Samuel Phillips Huntington s-a născut la 18 aprilie 1927 la New York. Licenţiat al prestigioasei universităţi Yale la vârsta de 18 ani, el a început să predea la Harvard la vârsta de 23 de ani.

Huntington este cunoscut în străinătate mai ales prin viziunea sa privind ciocnirea civilizaţiilor, care a făcut obiectul unei lucrări publicate în 1996 şi traduse în 39 de limbi.

El a dezvoltat, în această lucrare, ideea că, în lumea de după Războiul Rece, conflictele cele mai violente nu se vor mai desfăşura între statele-naţiune, ci vor antrena diferenţe culturale şi religioase între marile civilizaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici