"Săptămâna teatrului românesc la Madrid", între 6 şi 13 aprilie

Teatrele bucureştene Bulandra, Odeon, Nottara, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul de Comedie şi Opera Comică pentru Copii vor susţine spectacole în cadrul "Săptămânii teatrului românesc la Madrid", organizată de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), în perioada 6-13 aprilie, la Teatro del Arenal.

39 afișări
Imaginea articolului "Săptămâna teatrului românesc la Madrid", între 6 şi 13 aprilie

Imagine din spectacolul "Ionesco - cinci piese scurte", în regia lui Alexandru Dabija (Imagine: Mediafax Foto)

"Săptămâna teatrului românesc la Madrid" va fi deschisă, în 6 aprilie, cu spectacolul "Ritmos de la Vida" (Spectacolul tradiţiilor româneşti) al Teatrului C.I.Nottara, a declarat pentru MEDIAFAX, directorul executiv al Direcţiei de Cultură a PMB, Marius Păuniţă.

Apoi, în 8 aprilie, pe scena Teatro del Arenal, din Madrid, Teatrul Evreisc de Stat va prezenta spectacolul "Jocul Regilor" de Pavel Kohout, regia Felix Alexa, iar în 8 şi în 9 aprilie, Teatrul Odeon va aduce publicului spaniol unul dintre spectacolele nominalizate la Gala Premiilor UNITER din acest an, "Ionescu - cinci piese scurte", regia Alexandru Dabija. Tot în 9 aprilie se va juca un alt spectacol al Teatrului Evreiesc de Stat, "Romanul unui om de afaceri", un musical de Harry Eliad după Şalom Alehem, în regia lui Harry Eliad.

În 10 aprilie, "Săptămâna teatrului românesc" continuă cu spectacolul "Un tango más", cu Răzvan Mazilu şi Monica Petrică, o producţie a Teatrului Odeon, pusă în scenă de Alexandru Dabija, iar în ziua următoare se va juca "Măscăriciul" - dramatizare şi adaptare scenică după A.P.Cehov de Horaţiu Mălăele şi Nicolae Urs (Teatrul Bulandra).

De asemenea, în 11 aprilie, Opera Comică pentru Copii va prezenta muzicalul de Roman Vlad "O noapte furtunoasă", iar pe 12 aprilie, spectacolul "Tinereţe fără Bătrâneţe".

În 12 şi 13 aprilie va fi prezentat spectacolul Teatrului de Comedie "Revizorul" de N.V.Gogol, în regia lui Horaţiu Mălăele, cu Ştefan Bănică Jr. şi George Mihăiţă.

În aceeaşi perioadă, la Teatro del Arenal, Centrul de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare al Municipiului Bucureşti va organiza expoziţia "Artă în România", care va avea două secţiuni: "Îngeri pe sticlă", o expoziţie a Mariei Constantinescu, şi "Cărţi care spun poveşti", expoziţie de pictură şi grafică a studenţilor şi masteranzilor de la Universitatea Naţională de Artă.

Iniţial, Primăria Municipiului Bucureşti intenţiona să organizeze Zilele Bucureştiului la Madrid, cu spectacole pe o scenă în aer liber, însă nu s-a aprobat la timp autorizaţia pentru a putea folosi un spaţiu din domeniul public, după cum a arătat Marius Păuniţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici